27.06.2016 | 18:00
Борисов за ЦСКА: Казал съм на Кралев да събере Божков и Ганчев и да се приключва
И двамата бизнесмени са внесли оздравителни планове за затъналото в дългове дружество

„Омръзна ми и съм огорчен!“. Така премиерът Бойко Борисов коментира неясното бъдеще на футболния ЦСКА. Към затъналото в дългове дружество има интерес както от Гриша Ганчев, който последната година финансира отбора и търси начин да продължи клуба с ново дружество, така и от Васил Божков.

Представите на шефа на „НОВЕ холдинг“ в понеделник също внесоха оздравителен план за затъналото за ПФК ЦСКА АД, което е в процедура по несъстоятелност.

„Тези разправии продължават безкрайно, дразнят хората, изнервят ги и ги настройват срещу мен. Не ми е работа да оправям футбола. В ЦСКА крадоха, крадоха и пак крадоха, а сега викат “Бойко, помагай!”. Аз не съм взимал страната нито на Гриша Ганчев, нито на Васил Божков. Казал съм на БФС и на министъра на спорта да ги съберат още утре (б.ред. – днес), двамата да се разберат и всичко да приключва. Но законът да се спазва“, заяви Борисов в интервю за в. „7 дни спорт“.

„Аз какво да направя? Не мога да заповядвам на БФС. Каквото мога, направил съм за футбола. Погледнете колко пари дадохме и на колко клуба. На този за осветление, на онзи за терен, на третия за… Дали сме над 25 млн. лева. И какво получихме? Какъв продукт? Нищо и половина, само разправии. От тяхна страна това не е коректно. На кого не съм дал пари? На кого съм отказал да помогна? На Горна Оряховица ли? На Черно море? На Берое? На Верея? Да не ги изброявам всичките. А още не знаем каква ще бъде “А” група и каква “Б”? Боби Михайлов отишъл един месец във Франция, а тук само разправии. Тези разправии трябва веднага да спрат. Всички искат, но какво дават? Държавата не е тази, която трябва да вземе на ръчно управление футбола“, посочи още премиерът Бойко Борисов.

2 коментара

  1. Емо каза:

    Всичко зависи от синдика, чий оздравителен план ще приеме

  2. Даниел каза:

    Аре верно да се приключва с ЦСКА, че на всички ни писнаха тия циркове и тъпи сценарии. Синдика да се оправя час по скоро!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране