11.07.2017 | 19:08
Боршош: Лиляна Павлова лъже за НДК
Нейните твърдения целят да отклонят вниманието от сериозното забавяне в логистичната и техническа подготовка на Председателството по причини, които не са от компетентността на ръководството на НДК

Изнесената информация от министър Лиляна Павлова пред Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства за разходването на средства, предоставени целево на НДК за подготовка на българското председателство на ЕС, е невярна и непълна. Това заявява бившият директор на Националния дворец на културата Мирослав Боршош в писмо до медиите.

„Нейните твърдения целят да отклонят вниманието от сериозното забавяне в логистичната и техническа подготовка на Председателството по причини, които не са от компетентността на ръководството на НДК. Министър Павлова търси да оправдае неуспешния си опит за отстраняване на професионалното ръководство на НДК и подмяната му с политическо такова. Всички решения, свързани с ремонта на НДК за Председателството, са колективни и с тях са ангажирани експерти от множество институции и ведомства, които са давали своите становища в целия процес. Категорично не споделям силовия опит покрай Председателството НДК да се преформулира от успешно работещ културен институт в мъртва инфраструктура за отдаване под наем“, казва Боршош.

Според него това би било връщане към най-мрачните времена от историята на НДК.

По-рано вицепремиерът Томислав Дончев обяви, че за 2015 г. и 2016 г. загубите на НДК са в рамките на 9 млн. лева.

Дончев допълни, че е настоявал за конкретни мерки от ръководството, за да се оздрави дружеството, но такива не са му били предложени и взети. Той уточни, че през 2016 г. е изискал четири пъти да му се предостави бизнесплан за подобряване работата на НДК, но бил получил само устни пояснения.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране