11.01.2017 | 0:01
Божидар Димитров брани Гестапото, пита за деменцията на Стефан Цанев
Писателят да си спомнел за словословията, които е писал за БКП

Директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров застана зад последния шеф на митичното Шесто управление на Държавна сигурност Димитър Иванов.

По думите му бившият шеф на ДС не е навредил на никого и е изпълнявал възложени задачи. Димитров коментира отказа на Стефан Цанев да получи наградата „Златен век”, която Иванов взе миналата година. Според него, писателят трябвало да погледне статистиката, според която хората след 80 години забравят какво са правили и намекна за деменция, от която страда Цанев заради творчеството си и „словословията, които е писал за БКП”.

„Има резон друг човек да протестира, защото той е човек на 80 години. В медицинските учебници пише. След четири години и аз ще съм на толкова и човек започва да забравя. Аз съм един от хората, които са ректори и директори на музеи, които се подписаха за Димитър Иванов. Шесто управление не е репресирало хора”, заяви пред БТВ Димитров, който мина през още теми, за които бе поканен.

„Научих, че политически и медийни кръгове се огорчени от обобщенията ми за Турция. Не подкрепям тероризма в Турция и съм против всичко това. Аз съм „за” сътрудничество с Ердоган. Трябва да има президентска република, както и у нас. Защо да не опита и България да се върне към времето на цар Бори III и Стамболийски? Парламентарната демокрация се е изчерпила и имаме коалиции от 5-6 партии.

„Да, България” е поредната партия, която не знае лява или дясна ли е. В Националния исторически музей няма мафия. Партийното роене до 400 партии трябва да спре. Че какво могат да направят малките партии? Могат само да грабят и да преразпределят баницата. Какво са прокарали реформаторите и АБВ? Антикорупционният закон само ни връща към доносите”, коментира Димитров.

3 коментара

  1. Чистач на боклуци каза:

    „Шесто управление не е репресирало хора”, заяви пред БТВ Димитров“ 0- този е свършен идиот. С цялото си житие – битие показва как от един не лош учен (макар и доносник( може да деградира до махленско плямпало, обслужващо като пачавра изродите от бившите служби, сегашните олигарси и крадци на исторически артефакти, влизайки в очеваден конфликт на интереси с професията си. само трябва да се видят изложените „частни колекции“ на Боян Радев и Черепа в НИМ за да ти стане ясно кой е директора му. Няма ли кой да го пенсионира и да ни отърве от този боклук!?

  2. Kostas каза:

    Няма как да каже друго, нали и той е бил изтривалка и уше на службите!Жалко,че има хора, които им вярват и ги мислят за нещо, а те са просто утайка изплувала на повърхността благодарение на вихъра на болшевизма и ненавистта към човека!

  3. Bedna, bedna Balgaria каза:

    Жалка работа.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране