23.05.2016 | 5:23
„Чавдар“ (Етрополе) стана ЦСКА и поиска лиценз
Стоичков влиза с 20% в новоучреденото акционерно дружество

Аматьорският „Чавдар“ (Етрополе) вече е преструктуриран в ПФК ЦСКА 1948 АД и новото дружество е подадено за вписване в Търговския регистър, съобщи в.“24 часа“. В съвета на директорите на новото дружество влизат Гриша Ганчев, Искра Григорова, Милко Георгиев, Юлиян Инджов и Емил Димитров. Седалището му е на бул.“Драган Цанков“ №3 в София.

Новото дружество до дни ще придобие и футболния клуб „Литекс“, се твърди още в публикацията.
В новото АД по 38,5% имат за Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, които пред сезона осигуриваха издръжката на ЦСКА в А група, а 20% са на Христо Стоичков. Останалите 3% са на дребни акционери от „Чавдар“. Христо Стоичков е присъствал на събранието и лично е подписал всички документи.

Представляващи дружеството са членът на УС на ЦСКА и акционер в клуба Милко Георгиев и Искра Григорова, която е дългогодишен главен счетоводител на „Литекс Комерс“. Георгиев в последните месеци представляваше „червените“ в БФС и упорито твърдеше, че няма начин софийският клуб да бъде оздравен.
ПФК ЦСКА 1948 АД е подало документи за лицензиране в БФС в петък вечерта, когато бе и бенефисът на Христо Стоичков на стадион „Васил Левски“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране