05.07.2015 | 3:48
Чили спечели Копа Америка
Аржентина загуби втори пореден финал след Мондиал 2014, като единствено Меси бе точен от бялата точка

Чили за първи път в историята си спечели Копа Америка. Домакините победиха във финала на най-старият континентален международен турнир Аржентина след изпълнение на дузпи.

В редовното време на терена се водеше битка за всеки метър, като футболните достойнства отсъстваха през по-голямата част от мача. индивидуални проблясъци на Меси в центъра на терена създадоха няколко положения за съотборниците му, но те не съумяха да се разпишат, а пък суперзвездата на Барселона бе фаулиран почти всеки път, щом овладее топката за по-дълго време.

 Така се стигна до продължения, където двата тима си размениха по едно чисто положение, пропуснати съответно от Игуаин и от Алексис Санчес.

При дузпите Чили показа по-здрави нерви. Домакините изпълняваха първи и Матиас Фернандес стреля мощно в горния десен ъгъл на вратата. Меси също не сдърка първи удар за Аржентина с плътен шут ниско по тревата в долния ляв ъгъл. Последва ново успешно изпълнение на Артуро Видал, въпреки че Ромеро успя да докосне топката, но не и да я избие извън вратата. За гаучосите втори стреля Игуаин,  който прати топката високо над вратата. При третите удари Арангуис изпълни добре, като Ромеро отново замалко не успя да избие. Банего обаче стреля слабо в обсега на Клаудио Браво и резултатът стана 3-1. Четвърти избор на Чили бе Алексис Санчес, който технично преодоля Ромеро и при 4-1 не остави повече шансове на гостите.

Така Чили триумфира за първи път в историята на надпреварата и то като домакин, а Аржентина загуби втори финал за две години след поражението в продължения на Мондиал 2014 от Германия. Гаучосите остават с 14 титли, на една отрекорда на Уругвай, а Меси продължава да няма спечелен голям международен трофей с националната фланелка. С Аржентина той е печелил единствено младежки мондиал (до 20 г.) и Олимпийска титла (до 23 г.).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране