23.05.2018 | 17:25
Чрез майка си: Иванчева кадрува от ареста – назначи пиара си за зам.-кмет на „Младост”

Десислава Иванчева е назначила пиара си за зам.-кмет на столичния район „Младост“. Това стана ясно днес в съда, където прокуратурата поиска тя да бъде освободена от длъжност. Иванчева, която все още се води титулярен кмет на „Младост”, в момента е с постоянна мярка „задържане под стража”.

От ареста обаче тя спряла отпуската си, след което започнала да кадрува. Като куриер ползвала майка си Любка Иванчева, която движела документите.

Пиарът е Петър Кърджилов, който защитаваше кметицата пред медиите след ареста й. Десислава Иванчева го назначила на мястото на зам.-кметицата Биляна Петрова, която също е в ареста с обвинения за подкуп като Иванчева. Кърджилов днес се появи в Специализирания наказателен съд.

Освен това Десислава Иванчева е уволнила зам.-кмета арх. Румен Русев. Началото на делото днес бе отложено с час, за да може защитата да се запознае с новите документи. От прокуратурата настояват Иванчева и Петрова да бъдат отстранени от длъжност. Десислава Иванчева призна преди заседанието, че е извършвала кадрови промени. Това потвърди и пиарът й Кърджилов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране