30.03.2017 | 0:01
Да се разберем по мъжки!
Национален фронткик за спасение

Политиците в спор за любовта на България са като конкуриращи се самци, ухажващи една женска. При животните това се решава с правото на по-силния, защото носи по-перспективен генетичен материал – премерват силата на мишците си, сплитат рога, блъскат глава в глава, мятат къчове, кълват си очите, дерат си ушите.

В българската политика последните години по тая част се стига само до закани, и то обикновено между Корнелия Нинова и Бойко Борисов. (Нинова не е точно самец, но както се казва в един филм – никой не е съвършен.) На 29 март по телевизията бяха разменени такива реплики между политически екземпляри от мъжки пол – Валери Симеонов и Лютви Местан.

***

Анна Цолова, НТВ (трудно надвиква госта): Последен въпрос, г-н Симеонов, последен въпрос, г-н Симеонов! След малко в студиото влиза Лютви Местан, който смята, че вие трябва да влезете в затвора заради действията си на границата*.

Валери Симеонов, НФСБ: Нека да влезе отнякъде другаде, да не се срещаме на входа!

Виктор Николаев, НТВ: Изречение за поведението ви на границата.

ВС: Гордея се с това.

АЦ: Затвор иска Местан за вас. За поведението ви.

ВС: Ма той мож да иска много работи. Добре. Хубаво, нека да си иска. Аз се гордея с това, че спряхме партия ДОСТ по пътя й към влизането в парламента. Ако не се бяхме намесили – и то не толкова през границата, колкото в секциите… Осигурихме по двама човека във всяка секция – и те не позволиха да се нарушават указанията и законите на България. Декларациите се попълват вътре – и ги утрепахме! У-ТРЕ-ПАХ-МЕ ГИ!

АЦ: Съвпад на интереси с ДПС или общ проект?

ВС: Какво ДПС, за какви пет лева? Стига с тия препратки и внушения! Какво ДПС! Никакъв контакт с тия нямам. Те са толкова вредни, колкото е и ДОСТ.

Край на първо действие.

***

Влиза Лютви Местан.

АЦ: Преди малко от студиото излезе Валери Симеонов. В студиото вече е Лютви Местан. Валери Симеонов буквално се закани, че по-добре да не се виждат с Лютви Местан. Е, видяхте ли се в коридорите на телевизията?

Лютви Местан: Имаше късмет, че се разминахме! Защото едно е да се закачаш с 80-годишна бабичка, друго е да се видим като мъже. Ако е имал такава закана…

АЦ: Не, не. Не беше закана, но така или иначе и на него нямаше да му е приятно да ви види, виждам, че и на вас.

ЛМ: Разминахме се. И е имал късмет.

ВН: Казвате Вие.

ЛМ: Да!

(…)

Това беше частта с личните закани и остроумия. Но г-н Местан каза още нещо безкрайно остроумно, което на нас ни прилича на завоалирана, но мащабна заплаха. Ето какво каза Местан.

ЛМ: Моята надежда е всички ние, независимо от своите етнически и религиозни различия, да си протегнем ръка и да изолираме тези НАЦИСТИ В БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА, за да се изтрие грозното петно от лицето на България. В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ТЕЖКИ ПРОБЛЕМИ – И СЪС СВОИТЕ СЪСЕДИ, и с другите международни организации.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране