28.11.2017 | 17:40
Депутат: Нинова е с тежка фиксация към Бойко Борисов – не може да живее без него
Тома Биков припомни, че парламентът не е аналитичен център

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков коментира идеята на шефката на БСП Корнелия Нинова за лидерска среща на парламентарните партии, на която да се направят ревизия и анализ на прехода. „Днес разбрахме, че Корнелия Нинова иска да правим някакви анализи. Напомням й, че Народното събрание не е аналитичен център, а законодателен орган. Ако имат предложения за законодателни промени, обявихме, че ще ги подкрепим – свързани със силови групировки, кражби, престъпления, концесии, каквото кажат, само да го предадат в подходяща юридическа форма. Анализи на прехода няма как да внесем“, обясни Биков.

Той изтъкна, че ГЕРБ още преди изборите е имала позиция, че няма да управляват с БСП и ДПС. „Отдавам емоциите на БСП на тежка фиксация от страна на Корнелия Нинова към Бойко Борисов и от невъзможността й да живее без него“, каза Биков. Попитан дали ГЕРБ все пак ще приеме покана за лидерска среща, Биков отговори: „Всичко приемаме, което Корнелия Нинова предлага. Какво означава лидерска среща – да предложи законопроект, който да бъде обсъден? Ако ще се събират да пият кафе лидерите на партиите, за да може Корнелия Нинова да говори общи приказки – това не е сериозно“, заяви Биков.

Според него обаче в БСП правят точно обраното на това, което говорят, защото имат притеснения, тъй като техни хора са участвали активно в прехода. „Очевидно има различни БСП-та, вътрешнопартиен анализ на БСП не мога да правя. Има няколко БСП-та, които подскачат от студио в студио и говорят различни неща. Това е проблем на Корнелия Нинова, ние имаме единна позиция по всички въпроси“, заяви Биков.

Той допусна възможността ГЕРБ да оттегли подкрепата си от текста в бюджета, който орязва субсидиите на извънпарламентарните партии на 1 лв. на глас. „По отношение на Русия на брифинга на БСП чухме, че трябва да се самоопредилим къде сме. В Европа сме и в НАТО. Надявам се те да се самоопределят. Един ден Георги Свиленски обявява, че започват кампания за отпадане на санкциите, едностранно отказване на България да ги подкрепя, а на другия ден Нинова обяви, че няма такава кампания. Преди изборите Румен Радев обяви, че ако стане президент, ще работи за отпадане на санкциите. След като назначи служебно правителство, то ги подкрепи и практически съхрани тази българска позиция“, каза още Биков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране