12.10.2017 | 15:06
Депутат от „Обединени патриоти“: ДПС са турски хлебарки, ще ги смачкаме!
Валери Симеонов се изразявал без витиевати фрази, без двусмислие и открито

Ако Валери Симеонов не подаде оставка, подава цялото правителство – така е в нормалните демокрации. Е, ние сме в България, заяви формалният председател на ДПС Мустафа Карадайъ. В нормалните демокрации националисти не се допускат до властта, но ние в България виждаме точно обратното – толериране и опити за подражание.

Докато председател на комисия и вицепремиер ползват езика на омразата и ксенофобията и самите те са действащите лица на омразата, ние продължаваме да се отдалечаваме от нормалността, категоричен бе той. Мустафа Карадайъ обясни, че е направил опит за съпоставка как е в Европа, в истински демократичните държави и каква е картината пред нас. Той заяви, че исканата оставка на Симеонов от ДПС не е от вчера.

В България националистите участват във властта без да има нужда от тях. ГЕРБ ги включиха във властта, но не само, че ги включиха, а те упорито се опитват да ги легитимират, а понякога дори да им подражават, заяви лидерът на ДПС. Мустафа Карадайъ обясни, че вчера народен представител на ОП се е опитал да внушава от трибуната на НС, че може да препоръчаме модела на патриотите за Европа на Европа. „Това беше по време на гласуването на оставка на народен представител от ГЕРБ. Самото решение за тази оставка беше правилно, защото той прекрачи граници, заплаши журналисти, но освен него дори в същите студия, в същия ден, а и след това Валери Симеонов направи същото. Когато Валери Симеонов ползва пресцентъра на правителството, той вече не е само физическо лице, а представлява властта. Власт, която заплашва и поставя ултиматуми на медии и не само на медии“, посочи Мустафа Карадайъ. „А Красимир Велчев”, попита Карадайъ и посочи, че е недопустимо председател на комисия да използва езика на омразата и да разделя. Вместо да се коригира той използва медиите, за да отправя свои внушения“, подчерта лидерът на ДПС. Велчев е председател на комисията по правата на човека и вероизповеданията.

Той изтъкна, че ГЕРБ мълчи, но това мълчание ги прави съучастници, защото по този начин позволяват езика на омразата, ксенофобията, заплахите на медии и ограничаване на свободата на словото. По този начин демокрацията е заплашена, според ДПС и тя трябва да бъде защитена. От ДПС няма да се уморим да поставяме тези въпроси, допълни той.
Той повтори позицията на ДПС , че изборните резултати са дали възможност на ГЕРБ да поеме управлението на страната, но в никакъв случай тази отговорност не включва националисти във властта.

Тези изявления, тази турска мъзга на ДПС сме я слушали, мирисали години наред. Това заяви депутатът от ОП Валентин Касабов по повод изявлението на Карадайъ. „Вчера чухме изявлението на турския депутат Данчо Ментата (Йордан Цонев – бел.ред.). Като чуя името Мента, разбирате за какво става ясно. Следващият говори малко български, както се казва трудно говори и трудно разбира български. Той има претенциите да бъде нещо като българин. В същото време се страхува от национализма, защото национализъм означава родолюбие“, каза Касабов.

„Ние сме истинските, от това се страхуват. Най-вече се страхуват от Валери Симеонов. ДПС да внимават какво говорят и да не се пречкат в краката ни, защото тези депесарски тахтаби (хлебарки), които щъкат нагоре надолу много миришат и да внимават, защото можем да ги смачкаме“, каза още Касабов. „Валери Симеонов въведе нов начин на изразяване – директния“, констатира от своя страна Борис Ячев от патриотите. Симеонов се изразявал без витиевати фрази, без двусмислие и открито. „Това във всички случаи не се харесва всеки път. Журналистите, а и обществото трудно приемат подобен начин на изразяване от един български политик. Те бяха свикнали досега езикът на политиката да бъде византийски език, така наречения плетение словес“, заяви Ячев.

„Лично съм удовлетворен, че атаката срещу Валери Симеонов и „Обединени патриоти“ идва именно от ДПС. Това принизява тази атака. Става ясно, че в дъното на тази атака се цели не оклеветяване на политиката, а дестабилизация на правителството“, каза Ячев.

споделяне в социални мрежи


1 коментар

  1. Димчев каза:

    Този снимков материал, е от една идиотска,просташка разправия между двама сегашни партньори в сбирщината,наречена ОП. Скатаджията, искаше да нокаутира Алфаджията.Тези двамата, изпитвали неистова омраза един към друг,днес в името на дебелите пари,плеснаха и се прегърнаха и „заработиха“ за „благото“ на горките си оръфани и беззъби привърженици.Ето ви един от стотиците абсурди в милата ни татковина.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране