28.01.2015 | 11:49
Дилов: Бареков, спри се! Започва да става лично!
"Твърденията, че депутатите на БДЦ са купени, са подсъдни"

Депутатът Любен Дилов-син от „Българския демократичен център“ заяви, че твърденията на Николай Бареков, че депутатите на БДЦ са купени, са подсъдни. „Причината, поради която ще съдим Николай Бареков, са непрекъснатите нападки от негова страна”, каза пред Нова телевизия той и емоционално възкликна: „Бареков, спри се! Нещата почват да стават лични.“

Преди два дни лидерът на ББЦ Николай Бареков обяви за своя лична грешка коалицията с партия ЛИДЕР и обвини формацията, че се е възползвала от наивността му и от високите рейтинги на „България без цензура”. Той нарече позорен опита на „определени субекти да атакуват партията и да крадат структури, купувайки на парче”.

По думите на Дилов, щом те са купени, значи Бареков си е избрал депутати, които се продават. Той категорично заяви, че не се отрича от това, което са правили заедно с Бареков, но не може да приеме лични нападки.

Според него ББЦ има сериозни политически проблеми. Не е ли проблем да го напуснат заместниците му, депутатите му, организационният му секретар, попита той. „Търпеливо изчаквахме те да бъдат решени, очевидно не се решават и не дочакахме това да се случи”, каза още Дилов.

Той заяви, че ББЦ е една голяма, разнородна политическа формация, която се яви на избори с амбициозна програма, с особено силен икономически акцент. „Това, което се случва, също е нормално. Хората се разделят някак си“, обясни той.

„Когато групата се прекръсти, Бареков присъства на заседанието и много се зарадва на това име”, заяви другият гост в студиото Росен Петров от „Български демократичен център”.

Петров обаче няколко пъти повтори, че лично той няма да съди бившия си ментор. „Факт е, че няма да заведа иск срещу господин Бареков. Ама да ми говори: „Деца мои…“. Извинявам се, но той не ми е баща. Моят баща се казва Пешо. Той (Бареков бел. ред.) се продаваше на ГЕРБ, не аз. Някак си в неговата глава се въртят едни странни неща“, каза Петров.

„Когато гласувах за съдебната реформа, той ме нарече продажник. На кого съм се продал – на Радан Кънев ли? Преди месец той поиска коалиция с него“, отсече Петров. Той определи взаимоотношеинята вътре в партията като „все едно си сключил брак с някого, но в един момент хаосът ти идва повече“. На мен ми беше омръзнало да ходя в офиса и да слушам поредното настроение на лидера: „Ние ще бъдем с този, ние ще бъдем с онзи“, каза Петров. „Господин Бареков слуша само себе си“, допълни той като причина за разцеплението.

„Той се е възползва от мен, но аз няма да заведа дело срещу него”, повтори Петров. Относно финансирането на партията той заяви, че никога не е бил близо до Бареков и той сам е взимал финансовите решения. „Партиите в коалицията сами финансираха своите участия. Затова и водачите на листите бяха така поставяни”, категоричен беше Дилов–син.

На въпрос дали те са знаели за разминаването между приходите и разходите, финансовите потоци и как бедни хора изведнъж даряват пари за партията, Петров каза, че обяснението било, че „ББЦ е закъсняла с даренията“.

Двамата гости категорично отрекоха да са „неблагодарници“. Росен Петров заяви със самочувствие, че след като е влязъл в ББЦ, процентът на партията се вдигнал с 2,6. Дилов заяви, че те продължават да бъдат добронамерени към Николай Бареков. Лично той е убеден, че „всичко, което Бареков прави в политиката, го прави от добро сърце, но нямаше нужда да го прави“. Беше достатъчно богат като шеф на ТV7 да си води един щастлив живот в шоубизнеса, допълни Дилов.  „Човек, който си говори в първо лице множествено число, означава две неща – или има много богат вътрешен живот, или има глисти. Аз го отдавам на богат вътрешен живот“, завърши Дилов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране