05.05.2016 | 8:41
Доган в деня на „Междузвездни войни“: Овладейте Силата
Почетният лидер на ДПС се самоцитира чрез официалния си профил във фейсбук

Днес в социалните мрежи много хора се поздравяват с картинки от сагата „Междузвездни войни“ или с „Честит празник!“. Друг често срещан вариант е „Нека Силата бъде с теб!“ – „May the Fourth (четвърти, но звуково наподобява „Force“ – силата) be with you“. Празникът за феновете на фантастичната сага традиционно се отбелязва на 4-ти май.

В края на деня официалният фейсбук профил на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган също се включи. Профилът е активен твърде рядко, но е верифициран със синьото кръгче – т.е. Фейсбук гарантира, че той принадлежи на публичната фигура, чието име използва. Т.е. това е фейсбукът на Ахмед Доган:

„Пожелавам ви да овладеете Силата на единството и заедността, защото тя ще ви трябва за преодоляване на много сериозните предизвикателства, които се появяват на хоризонта“.

Доган всъщност цитира дословно себе си – това изречение бе част от обръщението му към националната конференция на ДПС на 24 април, което бе изчетено от евродепутатката Филиз Хюсменова.

И тогава, и днес Ахмед Доган пише думата „Силата“ с главна буква. Което е отправка към „Междузвездни войни“, особено на ден като днешния. Ахмед Доган напусна публичния живот след неуспешния атентат срещу него по време на конференцията на ДПС в началото на 2013 година. Следващото му „обаждане“ бе преди Коледа, когато сайтът на ДПС публикува изказването му от новогодишния купон на партията, проведен в т.нар. боянски сараи на 17 декември.

След това председателят Лютви Местан бе отсранен, по-късно той създаде партията ДОСТ, а начело на ДПС – поне формално – застана Мустафа Карадайъ. Какво е искал да каже Доган с днешния си пост ли? Някои коментатори в социалните мрежи предложиха отговора да бъде търсен във финала на едно от изреченията от новогодишната му реч: „Мога да твърдя, че имам отворен портал за тази информация, затова не се ебавам“.

Ахмед Доган (или пресцентърът на ДПС) използва много рядко профила във фейсбук. Той е създаден на 14 март 2011 година и публикува само официални съобщения за публични прояви на почетния председател на ДПС. В този профил например може да бъде видяна и снимка как Доган кара АТВ, която е от 4 септември 2011 година.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране