22.03.2018 | 20:03
Договорът на Гинка с Митрополията: 15 хиляди лева за 2700 квадрата
Сградата е 7-етажна, на площада и на ъгъла с улица "Съборна"

Предварителният договор на Инерком със Софийската митрополия е подписан от Браницкия митрополит Григорий, викарий на патриарха и Софийски митрополит Неофит, и съпруга на Гинка Славчо Върбаков като неин пълномощник.

От документа става ясно, че Инерком трябва да получи помещения с обща площ 2774 кв.м. на цена 8,5 евро на квадрат на площад „Св. Неделя“ 16. Сградата е 7-етажна, на площада и на ъгъла с улица „Съборна“.

Условията в предварителното споразумение предвиждат, окончателният договор да е за наем за 10 години с възможност да бъде „автоматично продължен още четири пъти по толкова“. Ако след това Инерком продължи да ползва имота, без Софийската митрополия да се противопостави, договорът става безсрочен.

Дружеството на Върбакови се ангажира да намери фирма за обследване на сградата, като разходите ще се приспадат от месечния наем. Наемателят трябва да внесе 150 000 лева депозит, за който не се издава фактура, при подписване на предварителното споразумение.

Цялостният ремонт – ВиК и електроинсталация, реставрация на фасадата, покрив, подмяна на асансьори и цялостното й „привеждане“ за жилищно и офисно ползване, е за сметка на Софийска митрополия. Инерком внася необходимата за ремонта сума, след което вместо 23 324 евро ще плаща 15 000 лева на месец. Разликата до пълния размер на наема ще бъде прихващана по погасителния план за платените от наемателя пари за ремонт, пише в договора.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране