07.09.2019 | 10:26
ДПС изплува зад Мая Манолова
Племенник на близка до движението е шеф на инициативния комитет на бившата омбудсманка

Никола Вапцаров оглави инициативния комитет, който издигна Мая Манолова за кмет на София. Бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай заяви пред Faktor.bg, че наследникът на писателя е племенник на Мая Вапцарова и син на брат ѝ. Припомняме, че тя беше член на Съвета на електронни медии от квотата на ДПС, а през 2009 г. стана негов шеф. През 2010 г. обаче тя беше отстранена от съвета, тъй като парламентът не се съгласи с предложението на ДПС да бъде удължен мандатът ѝ. Тогава дори председателят на партията Ахмед Доган не успя да използва влиянието си и да запази квотата на Вапцарова в СЕМ.

В партията на Мустафа Карадайъ все повече прозира вероятната подкрепа за Мая Манолова в столицата. ДПС обяви, че няма да предлага свой кандидат. Въпреки враждата помежду си в парламента, очевидно от БСП и формацията на почетния председател Ахмед Доган са склонни да преглътнат нападките, да заровят томахавката и да се съюзят в подкрепа на Мая Манолова. Въпреки че ДПС няма силни позиции в столицата, за бившата омбудсманка е важен всеки глас.

Името на Никола Вапцаров се свързва и със скандалната кметица на младост Десислава Иванчева, която излежава присъда за подкуп. Преди около 4 години наследникът на поета участва в екипа, начело с Георги Кадиев, който я издигна за поста. Въпреки че Вапцаров напусна поста си на зам.-кмет при Иванчева, преди това я превъзнасяше и тръбеше колко е почтена и работлива.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране