30.05.2016 | 0:01
ДПС извози електорат от Родопите, за да демонстрира мощ във Варненско
Церемонията мина символично под зоркото око на Ахмед Доган, който блестеше на транспарант зад ораторите
Сега

За втори път в рамките на десет дни ДПС организира мощно преселение на електорат, за да демонстрира мощ – този път в село Медовец, част от варненската община Дългопол. В събота там бяха чествани трагични майски събития, а целта отново бе да се демонстрира сила, единство и да се конкурира ДОСТ.

Предварителните страсти и обстановката около церемонията на 90% повториха ситуацията в Джебел – подобно на родопския град и кметът на Медовец е активист на ДОСТ (областен координатор), а формацията на Лютви Местан и ДПС бяха запланували паралелни мероприятия. Жандармерия заварди селцето от ранни зори. В крайна сметка обаче ДОСТ премести проявата си за 3 юни, а Местан не се появи. Вместо това се изсипа цялото ръководство на ДПС, заедно с двадесетина автобуси, включително от Родопите. Извозени бяха и роми от варненското село Игнатиево.

„Ще покажем, че на президентските избори не може без нас. След тях ДПС трябва да влезе в изпълнителната власт и да се бори за правата, хляба, работата и работните места“, заяви пред множеството лидерът Мустафа Карадайъ. „ДПС ще ви върне в управлението и това ще стане през следващите месеци“, добави депутатът Йордан Цонев. Церемонията мина символично под зоркото око на Ахмед Доган, който блестеше на транспарант зад ораторите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране