23.02.2019 | 9:56
ДПС видяха страстване между партия и държава
10 години България не се управлява, а върви по инерция, обобщи Мустафа Карадайъ

С критики към модела „Борисов“ и към популисткото управление излезе ДПС след зеседанието на Централния си съвет днес. Управлението на ГЕРБ е провал, заяви на брифинг лидерът на движението Мустафа Кадарайъ.

Намираме се в политическа криза, една партия се страства с властта, са констатациите на ДПС. Карадайъ отбеляза, че вече 10 години България не се управлява, а върви по инерция. Дори и да има успехи на властта, те не са резултат от целенасочена политика. ДПС е против пребиваването във властта. За движението са проблем липсата на реформи и неспособността за носене на отговорност.

В тази връзка Мустафа Карадайъ засегна и темата с промените в Изборния кодекс, предложени от ДПС. По думите му те били тест за ГЕРБ, а ГЕРБ се провалили на този тест.

Не сме предлагали префенциалното гласуване да отпадне, предложихме по-справедлив праг за преференциите, обясни тезата на ДПС Карадайъ. Партията, по думите му, остава последователна. За разлика от други. Ние не сме партия на еднодневните решения. Някои партии имат етикета, откакто са се появили, че сутрин имат едно поведение, на обяд – второ, вечер – трето, подчерта лидерът на ДПС.

Той не подмина и темата за предсрочни парламентарни избори. ДПС не се заканва за предсрочни избори. Няма нужда от закани. Но предсрочните избори са отговорност, управлението също е отговорност, управлението изисква визия, бе лаконичен Карадайъ.

Днешното заседание на Централния съвет на партията е било посветено на подготовката на ДПС за евроизборите. ДПС ще участва самостоятелно в изборите за български представители в ЕП, обяви Карадайъ.

Партията сформира централен предизборен щаб. ДПС очерта и критериите за евродепутати. Те трябва задълбочено да познават европейските политики, да имат добри комуникационни умения и добре да работят с екип. Трябва да изповядват и ценностите на либерализма. Трябва да владеят поне един от работните езици в ЕС. ДПС обяви курс срещу популизма и национализмите. Карадайъ отправи призив и към обществото – да се противопостави на всяка форма на омраза.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране