30.01.2017 | 8:47
Двамата, бити от охранители край НДК, били надрусани, пияни и криминално проявени
Единият от тях е със 144 заявителски материала, съобщи говорителката на 4-то РПУ в София
Двамата младежи, бити край НДК от охранители на частна фирма, са били в изключително неадекватно състояние, вследствие на опиати или алкохол. И двамата са крайно криминално проявени. Единият от тях, този, който е бит, е със 144 заявителски материала. Това заяви за БНТ говорителката на 4-то РПУ в София, като добави, че и двамата са били лишавани от свобода.

Според нея все пак охранителите са превишили своите правомощия, но не може да коментира какво ги очаква, делото ще реши.

„Ако това бяха полицаи, щеше да се започне дисциплинарно производство за нарушение на правата“, добави тя.

„Въпросните двама младежи не можем да ги открием до настоящия момент. Те не са проявили желание да подадат заявителски материал. Единият господин го търсим постоянно, но той не си вдига телефона. Понякога дава заето, което значи че е активен. Просто те явно не желаят контакт с нас към момента“, поясни говорителката, като добави, че един от младежите живее в Перник.

„Според мен няма насилие и случаят се преекспонмира. В записа не видях груба физическа сила. Смятам, че и полицията ще го докаже“. Това заяви шефът на охранителната фирма, чиито служители биха младежи край НДК.

„Има сигнал от паник бутон от Макдоналдс-а край НДК. Нашият патрул отива и установява, че две неадкветни лица създават проблем на персонала и клиентите. Взимат съответните мерки, извеждат ги без проблеми. След извеждането обаче лицата започват да буйстват и да искат да се върнат обратно в заведението. Нашите момчета взимат мерки, за да ги спрат“, заяви той.

„Когато нарушителите на обществения ред използват сила и съпротивление, трябва да се вземат по-груби мерки, стига да не излизат от рамките на закона и на правомощията си. Има случаи, когато се стига до такива неприятни инциденти. Ние разполагаме с лицензиран професионален учебен център, където нашите охранители се обучавяат по системата на МВР“, добавя шефът на фирмата.

Според него законът наистина се нуждае от прерабтока по отношение на сигнално-охранителната дейност.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране