10.10.2019 | 16:10
Джамбазки: Ердоган е агресор и окупатор, Фолксваген трябва да се откаже от Турция
Напада както кюрдите в Сирия, така и Кипър, застрашава Гърция и България, посочи кандидатът за кмет

Българският евродепутат Ангел Джамбазки призова да бъде прегледано решението на „Фолксваген“ да премести завода си в Турция. Поводът бе започналата военна операция на Анкара в Северна Сирия.

Джамбазки, който е и кандидат на ВМРО за кмет на София, отправи призива си по време на дебат, посветен на ситуацията в Сирия. Макар да не спомена името „Фолксваген“, бе ясно, че той има предвид точно тази компания. Миналата седмица се разбра, че тя е предпочела да изгради завод в Турция, а не в България.

Трябва да бъде прегледано намерението на голямата германска фирма, която се опитва да премести своя завод в Турция. Защото Турция не спазва човешките права, тя напада и убива цивилни хора, тя е агресор. Турция на Ердоган е окупатор и агресор. Не можете повече да си заравяте главата в пясъка, а да вземете решение, каза Джамбазки.

Според него не е изненада, че Турция е нападнала кюрдите в Сирия: Говорим, предупреждаваме за това вече 5 години. Този човек (Ердоган – б.р.) е диктатор, не се интересува от човешки права. Напада както кюрдите в Сирия, така и Кипър, застрашава Гърция и България.

Джамбазки се обърна лично към намиращата се в залата Федерика Могерини – върховен представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиката на сигурност:

Въпросът е какво прави ЕС във ваше лице. Трябва да бъда спрени всички финансови потоци на ЕС към Турция.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране