14.01.2017 | 1:05
Експерт: Снимките на голия директор са менте
Не били снимки, а колажи от вестникарски изрезки

Голите снимки на директора на 51-во столично училище не са автентични. Те са колаж, направен от изрезки от вестници. В тях няма порно. Това е показала експертиза на вещо лице, възложена от ГДБОП по проверка на Софийската районна прокуратура.

Нито една от предоставените на обвинението снимки не е оригинална и не е била публикувана в интернет. Снимките са взети от вестници и нямат дигитални копия, сочи още експертизата, според btv. В понеделник прокуратурата ще трябва да прецени дали да прекрати проверката.

Преди да излязат официалните резултати от проверката и ученици, и родителите, се включиха в демонстрация в подкрепа на директора Асен Александров. Негови колеги от други училища се обединиха около идеята за издаването на гол календар с техни снимки в защита на директора.

Както гласи чл. 93 от Наказателния кодекс „порнографски материал е изготвен по какъвто и да е начин неприличен, неприемлив или несъвместим с обществения морал материал, чието съдържание изобразява реално или симулирано блудствено действие, съвкупление, полово сношение, включително содомия, мастурбация, сексуален садизъм или мазохизъм, както и похотливо показване на половите органи на лице.“

Наказанието за разпространение на порнографски материали според закона е затвор до една година или глоба от 1000 до 3000 лв.  Самият Асен Александров публикува позицията си за скандала на личната си страница във Facebook:

„Скъпи приятели,

Благодаря изключително много за подкрепата, която получавам тези трудни за мен и семейството ми дни от учители, родители и ученици, от десетките приятели, включително и от Фейсбук, както и на колегите и екипа в министерството и РУО София. За мен тя е важна чисто човешки, но и защото означава, че нещата, които правя в областта на образованието, са правилни.

Бих искал да прекратя слуховете, че съм бил принуден да си тръгна от МОН – това е мое решение и смятам, че то е най-правилното в момента. С екипа свършихме много важни неща. Вярвам, че проверката, която прокуратурата прави, ще помогне името ми да бъде изчистено от всякакви съмнения и недостойни обвинения.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране