Зареждане

Напишете

БЪЛГАРИЯ

Ерменков получил анонимен сигнал за сделката за ЧЕЗ

share

Депутатът от БСП Таско Ерменков е получил анонимен сигнал в пощата си в парламента за сделката за ЧЕЗ. Социалистът обяви това в предаването „Лице в лице”. Сделката за активите на ЧЕЗ в България стана повод по-рано за оставката на енергийния министър Теменужка Петкова.

По думите на Ерменков в сигнала се намеквало за общ бизнес на семейството на Гинка Върбакова и компанията „Фючър енерджи”. Те искали заедно да участват в сделката за активите на ЧЕЗ, но се стигнало до разрив в отношенията и на „Фючър енерджи” им се наложило да се оттеглят от пазара. Няма как Теменужка Петкова да е действала без знанието на премиера Бойко Борисов, категоричен беше депутатът от БСП.

Според политическият анализатор Георги Харизанов основният въпрос около сделката с ЧЕЗ е коя Гинка Върбакова – собственика на фирмата „Инерком България“, на която ЧЕЗ обяви, че продава бизнеса си в България. Според социологът Кольо Колев в обществото се оставя впечатлението, че управляващите се опитват да осребрят властта си.

Сделката за ЧЕЗ ще мине през щателна проверка от КЗК и КВЕР и други институции, посочи по-рано председателят на енергийната парламентарна комисия Делян Добрев от ГЕРБ.  Толкова ли държавата няма 320 милиона евро, за да си върне контрола върху националната сигурност, коментираха от „БСП за България“ в декларация във връзка с продажбата на ЧЕЗ.

сподели ме

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.