26.07.2016 | 17:34
Фенове на „Цървена звезда“ пребиха наши полицаи в Слънчев бряг
45 сръбски запалянковци в ареста, след масови мелета в курорта

Екзалтирани и агресивни фенове на „Цървена звезда“ вилняха като хуни в Слънчев бряг. Няколко десетки запалянковци са спретнали дузина мелета, без никаква видима причина. Побойниците са нападали когото сварят и започвали да го налагат. Пребити са поне десетина души, сред които и двама униформени полицаи, изпотрошени са частни автомобили.

Кървавата вакханалия настанала призори, вероятно след като ултрасите са гуляли и пили цяла нощ по дискотеките в курорта. Първото меле избухнало в 5 часа сутринта пред хитовата дискотека „Викинг“. Пет минути по-късно, друга група футболни запалянковци са спретнали втори бой до бар „Валхала“. Трето сбиване е имало и до Аквапарка. За по-малко от 30 минути спешният телефон 112 буквално загрял от сигнали за нападения в различни точки на курорта. Всички ченгета в курорта са били вдигнати на крак и хукнали да усмиряват пияните фенове на „Цървена звезда“.

След хунските изстъпления, които продължили повече от два часа, са образувани две досъдебни производства за хулиганство и за нанасяне на леки телесни повреди. В ареста в Слънчев бряг са задържани  45 сръбски граждани от които 16 вече са с установена самоличност.

В масовите мелета са пострадали и униформени полицаи. Ченгетата пристигнали на поредното меле и заварили сърбите да млатят неколцина наши туристи. Полицаите се легитимирали и в този момент ултрасите ги атакували с крошета. Двама служители от ОД МВР Бургас са получили рани и хематоми в областта на главите, а единият е и с  порезна рана около 10 см. в теменната област,  получена, след удар с палка.

Неколцина граждани станали свидетели на боя се притекли на помощ на полицаите, но също пострадали. Трима магазинери са били буквално пребити и проснати на паважа от сърбите. Единият от тях е настанен в болница, с натрошена  ръка и счупен крак.  „Независимо, че полицейските служители са произвели във въздуха  четири предупредителни изстрела със стоп патрони, лицата, участващи в сбиването, не са преустановили своите действия, а още по-агресивно продължили да нападат не само граждани, но и униформени“, разкриха запознати с разследването. Побойниците били усмирени, едва когато на място пристигнали още полицейски подкрепления. Последният инцидент в курорта е регистриран малко след 7 часа сутринта. Група от феновете на „Цървена звезда“ са започнали да трошат стъклата на таксиметров автомобил, паркиран пред хотел „Роуз Гардън”.

Пристигналите на място полицаи установили, че запалянковците млатят шофьора и трошат колата му.  Пострадали са и двама български граждани, които опитали да спасят водача от явен линч. По случая са задържани 8 сръбски граждани във връзка с извършеното престъпление.

„До момента, по указание на наблюдаващия прокурор, в качеството на свидетели-очевидци са разпитани петима български граждани и четирима полицейски служители, извършват се разпознаване на лица, разпити на свидетели, назначени са съдебно-медицински експертизи и оценъчни такива. Иззети са видео-камери от района на инцидента. Четирима сръбски граждани са отведени за медицински преглед, а двама са задържани в РУП Бургас за срок от 24 часа“, съобщиха от бургаската прокуратура. За започналите наказателни производства е уведомена Апелативната прокуратура Бургас и главния прокурор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране