07.12.2017 | 16:25
Гаф! Цветанов „снима“ с починал албански лидер
В съобщение на пресцентъра на ГЕРБ се казва, че зам.- шефът на партията се е срещнал по време на визитата си в САЩ с Арбен Джафери, който почина през 2012 г.

Пресцентърът на ГЕРБ сътвори необикновен гаф, като обърка имената на двама от най-изявените албански лидери в Македония – Талат и Арбен Джафери. В съобщение, разпространено до медиите, се казва, че заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се е срещнал по време на визитата си във Вашингтон с Арбен Джафери. Той обаче почина през август 2012 г.

Арбен Джафери беше почетен председател на Демократическата партия на албанците и един от най-силните гласове от началото на 90-те години, които защитаваха правата на албанското малцинство в Македония.

На снимка, качена и на официалния профил на Цветан Цветанов във фейсбук се вижда, че той се е снимал с председателя на парламента на Македония Талат Джафери, който също е от албански произход. Там е написано още:

„Евроинтеграцията на Западните Балкани ще бъде основен акцент по време на европредседателството. Предстои българският парламент да ратифицира Договора за добросъседство с Македония. Това заявих по време на работна среща с председателя на македонския парламент Арбен Джафери. С него разговаряхме в рамките на политическите консултации извън официалната част на 10-тата Интерпарламентарна конференция по въпросите на сигурността, която се провежда във Вашингтон“.

Тази седмица стана известно, че официалният профил на премиера Бойко Борисов се поддържа не лично от него, а от пресцентъра на партията. Той нямал достъп и не пишел, беше разяснено на второто заседание по делото, заведено от депутата от БСП Елена Йончева срещу премиера Борисов.

1 коментар

  1. Арбен Джафери каза:

    Хаххх

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране