08.03.2018 | 15:39
Гърневски: Моника Станишева стои зад Гинка Върбакова
Според БСП това е фалшива новина

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски обяви, че пиар фирмата на Моника Станишева обслужва купувача на „ЧЕЗ-България“ Гинка Върбакова и нейната фирма „Инерком“. Моника Станишева е съпруга на лидера на Партията на европейските социалисти и бивш председател на БСП Сергей Станишев. В съобщенията не фигурираше официално името на пиар фирма, тя бяха изпратени от мейл и от името на „Инерком България“. Вчера „Капитал“ съобщи, че в мета данните на изпратения файл за създател е посочена Monika Yosifova – името съвпада с това на Моника Йосифова, по-късно Станишева. Пред изданието обаче тя е отрекла да има нещо общо.

„Зад Гинка Върбакова стоят не само БСП, а и ПЕС – Моника Йосифова е авторът на прикачения файл в прессъобщението от купувача на ЧЕЗ“, каза Гърневски от парламентарната трибуна в декларация от името на групата на ГЕРБ. Вече две седмици нагнетявате напрежение в обществото с истеричните си лъжи, че правителството на ГЕРБ и лично премиерът Бойко Борисов стояли зад сделката между ЧЕЗ и „Инерком“, каза Гърневски. По думите му вчера се е появила писмена следа, която ясно е показала кой стои зад „Инерком“.

„Купувачът на активите на ЧЕЗ разпространи до медиите прессъобщение, чието съдържание не е особено интересно. Интересен е авторът на прикачения файл, съдържащ въпросното прессъобщение. Той е Моника Йосифова. Това са имената, с които стана известна настоящата съпруга на председателя на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей Станишев. Една малка техническа грешка ви издаде“, заяви Гърневски. Заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ определи изявлението на Гърневски като „фалшива новина“ и заяви, че всеки един народен представител „трябва да се срамува от подобни изявления, сбирщина от поредни слухове“.

„Няма как да се има доверие, когато за най-малкото нещо, чуто-недочуто, разбрано-неразбрано, ние сме готови да стигнем дъното. Това е една свещена трибуна, но вие наистина я превърнахте в селска седянка. Силно вярвам, че сме избрани да изпълним една цел, а тя е просперитетът на българската държава и подобряване на благополучието на българските граждани“, заяви Стойнев. По думите му от БСП няма политик, който да си позволи в името на личния си интерес да постави този на държавата. „Тук няма печеливши и губещи, тук има интерес на България“, посочи Стойнев от името на групата на социалистите.

Пред Министерския съвет вчера левицата начело с лидера й Корнелия Нинова организира протест срещу сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ у нас на българската фирма „Инерком“ и едноличната й собственичка Гинка Върбакова.

От БСП изпратиха малко по-късно през деня кратка официална позиция. Тя гласи: „Във връзка с твърденията на ГЕРБ, че Моника Станишева е свързана с дейността на купувача на ЧЕЗ – заявяваме, че БСП не носи отговорност за ничии бизнес дела. Внушенията, които обвързват партията с едни или други частни интереси, са абсурдни, защото БСП е с ясна и последователна позиция – не някой, а държавата да изкупи ЧЕЗ.“


оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране