03.12.2016 | 12:43
Ген. Решетников отговори на Корнелия Нинова: Лъжеш, клеветиш и се извърташ!
Доживяхме! Значи с американци не е лошо? Да се лети до Вашингтон и Брюксел за инструкции може? Какво все повтаряте - генерал, генерал?, ядосва се руснакът

Лидерът на БСП Корнелия Нинова „клевети, оскърбява, лъже и се извърта“, обяви пенсионираният руски разузнавач ген. Леонид Решетников в отворено писмо, публикувано от сайта „Афера“. Вече няколко седмици продължава задочният спор между руснака и Нинова по въпроса дали тя му е разказала в аванс намеренията си да издигне Румен Радев за президент.

Лидерът на БСП обясни преди два дни, че Решетников лъже, че се срещал с нея в София, за да съгласува издигането на ген. Румен Радев за президент. „Няма как да съм съгласувала с него нищо при положение, че Радев е издигнат официално на 2 август. Как така на 25 август съм съгласувала с него кандидатура, която 23 по-рано е издигната”, каза Нинова пред бТВ в четвъртък.

В петък тя добави: „Няма повече да коментирам лъжите и твърденията на компрометиран руснак, изгонен от Кремъл за корупция и конфликт на интереси“. Това явно е засегнало доста Решетников, който реши да излезе с отворено писмо по темата, адресирано до българските медии и политолози. Той е бивш служител на руското външно разузнаване (направлението за България) и настоящ шеф на Института за стратегически изследвания към президента на Русия.

„Нинова заяви, че съм уволнен за корупция. Слава Богу, аз още работя и тези думи тежат на съвестта на тази госпожа. Макар че точно съвест лидерът на БСП вероятно няма! Да клевети, да оскърбява, да лъже и да се извърта – това е подобаващото поведение за ръководителя на социалистите“, коментира Решетников.

Той разказва, че срещата с Нинова е била в кафенето на хотел „Кристал палас“ в София. „Моят събеседник само назова генерала в качеството на възможен кандидат на изборите за президент. В следващите беседи с представителите на ръководствата на политическите партии бяха назовавани заедно с Радев и други имена. Тогава какъв е проблемът? За кандидатите се говореше на всеки ъгъл, във всяко кафене в София. Защо да правим от мухата слон? Позорно е българските политолози и журналисти да клеймят лидера на една партия само за това, че е срещнал с руски анализатор“, пише руснакът.

Той допълва леко обидено: „Доживяхме! Значи с американци не е лошо? Да се лети до Вашингтон и Брюксел за инструкции може? Какво все повтаряте – генерал, генерал? Вече осем години съм пенсионер. А вие още плашите себе си и другите с генерала, с разузнаването… Вашата пропаганда не действа на българския народ. Мнозинството все едно е за сътрудничество с Русия и не вижда нищо лошо в контактите на българските политици с руските. Дори напротив!“

В края на писмото си той казва, че на „Русия е все едно кой ще бъде на власт в България – социалист, гербист, националист“. „Ние сме твърдо уверени, че българският народ няма повече да повери браздите на своето управление на такива личности, за които срещите с руснаци са престъпление“, заяви Решетников.

1 коментар

  1. странно каза:

    Решетников натъртва на наблегнатото от Тиквата и хората на Иванчо Циганчето, че уж руснаците били наредили на БСП да изберат ген. Радев за кандидат-президент като без никой да го пита заявавява и многократно потвърждава, че се бил срещнал с К.Нинова, че и го повтаря като латерна.
    Само не е съвсем ясно, на кого се е натъртил така настойчиво Решетников.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране