10.02.2017 | 19:57
Генерал Деси командва президента, тя изгонила Елена Йончева от президентството
Първата дама взимала решения за всичките му медийни изяви и публичен образ."Храбрият генерал" под чехъла на грозноватата си втора съпруга

Пълен шаш настана на „Дондуков“ 2 след неочакваната вест, че журналистката Елена Йончева вече не е част от екипа на президента Румен Радев. Както МИГNews.info съобщи преди минути със свой указ държавният глава я е освободил, а официалkата информация гласи, че тя сама е пожелала да оваканти длъжността секретар за връзки с медиите, която заема едва от две седмици.

Йончева за момента отказва всякакви коментари и не вдига мобилния си телефон, за да разясни причината за изненадващата раздяла с бившия пилот, за чието издигане до поста държавен глава има не малка заслуга. Тя бе част от екипа, изнесъл на плещите си цялата му предизборна кампания още от лятото. Присъствието на уважаваната журналистка сред приближените на Радев му донесе не малко симпатии от избирателите, а и от страна на медиите. Постът й на прессекретар пък даваше спокойствие на екипа му на „Дондуков“ 2, че в поне в тази сфера проблеми няма да има, тъй като Йончева е професионалист.

Затова сега оттеглянето й предизвиква пълно недоумение и смут в редиците около генерала. Първите съмнения са, че зад решението й стои неразбирателство с другата, доста по-близка на сърцето му пиарка на Радев – съпругата му Десислава Радева, по-известна като генерал Деси, заради факта, че командва президента. Според хора от „Дондуков“ 2 всъщност до момента именно тя взимала решения за всичките му медийни изяви и публичен образ. Често съветите й били в разрез с мнението на Йончева и най-вероятно заради това тя е решила да се оттегли, вместо да рискува добри си имидж, позорейки се с неправилна медийна политика.

Припомняме, че откакто Румен Радев е встъпил в длъжност той общува с обществото само писмено чрез публикуване на съобщения в сайта си. Не се среща с медии и не отговаря на въпроси по каквито и да било обществено значими теми. Това също е в разрез с поведението на Йончева, която винаги е била открита.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране