23.04.2017 | 17:36
Георги Гергов: „Цацаров- Дончев- Гергов“ е „активно мероприятие“ срещу кабинета Борисов -3 : „Казвам ти дъще, сещай се снахо!“
Няма да спестя нищо на Корнелия Нинова оттук нататък, вие само ме питайте, всичко ще кажа, заявява лидерът на пловдивските социалисти

Само минути след оставката си от Изпълнителното бюро на БСП, Георги Гергов изрази своето мнение по случилото се на пленума на столетницата пред Канал 3.

Според него, скандалът „Цацаров- Дончев- Гергов“ е „активно мероприятие“ срещу кабинета Борисов -3. „Това за мен е един доста сериозен сценарий. По принцип го виждах по друг начин да се развият нещата. Аз съм партиен човек и не мога да вляза в тяхната игра и затова предпочетох в последния момент да си подам оставката”, казва социалистът.

Гергов е категоричен, че зад цялата история, организирана като политически скандал стои Румен Овчаров. Именно бившият министър на икономиката е бил при Корнелия Нинова преди тя да се срещне с Гергов и да поиска оставката му в деня преди соцпленума.

„Звъннах му на Румен и му казах-Румене, добър сценарий сте направили, но не знам какво целите”, уточни лидерът на пловдивските социалисти. Той посочи, че с всички скандали около БСП се налива вода в мелницата на „Да, България”, където са „ивопрокопиевци и тем подобни”.

 „Аз съм гражданин на Руската федерация. Двойно гражданство имам- българско и руско, от много години. Аз съм работил, живял съм по Русия и съм и почетен консул на Руската федерация в пет области също от много години- над 15 години, но това няма нищо общо”, казва още Гергов.

 Що се отнася до срещата между Сотир Цацаров и Сашо Дончев, той бе категоричен, че всеки ден пие кафе с някой, това нищо не значи. А главен прокурор може да се срещне с когото си иска и е длъжен да се срещне с хора, които искат да говорят с него.

 „Ние със Сашо се знаем от много години, още от „Мултигруп“. Аз цялата история я знам от начало. Не допусках, че той ще употреби мен специално по този начин, защото хайде да разсъждаваме по друг начин- ти си главния прокурор, аз съм Георги Гергов. Аз ли ще искам среща с теб, или ти ще искаш среща с мен, като главен прокурор”, каза още той.

 „Няма да спестя нищо на Корнелия Нинова оттук нататък, вие само ме питайте, всичко ще кажа”, заяви лидерът на пловдивските социалисти. Той призна, че лично помолил Станишев да направи Корнелия Нинова член на Изпълнителното бюро на БСП и тя много добре знае този факт.

 Според Гергов, задкулисието в държавата е страшно, а хората, народът не знаят какво се случва по върховете. „Държавата се тресе. Някои се спукват да се хвалят, а всъщност нищо не се подобрява за хората. Хората са все по-бедни и по-бедни. Кой им е виновен? Бизнесът им е виновен. Добре, ама някой прави законите, някой управлява държавата и това не е бизнесът, а това са политиците”, смята той.

 Гергов съобщи още, че  само преди 2 месеца е бил при Корнелия и й казал, че  иска да се оттегля от ИБ. „Едно Бюро, което тотално обслужва председателя и няма мнение по въпросите и просто се е обърнало на една говорилня с тези млади хора вътре, е много рано да бъде бюро на една столетница- партия. Освободиха се и се установиха много водещи фигури в партията. Те просто като валяк ги прегазиха. Аз не съм участвал в това нещо. Това е бумеранг, който ще ни създаде много главоболия в бъдеще. Корнелия не знам дали го разбира и това, което постоянно тръби, че виждаш ли ние променихме устава, ще бъдем избирани от хората, също е бумеранг. За мен много неща ще станат ясни в следващите месеци”, допълни той.

 Той обяви още, че е искал промяна в БСП, защото Мишо Миков, не водеше партията към нищо добро.

„Мишо е изчерпан, а плюс това, трябва да има нов човек и аз реших, че това е Корнелия, защото нямаше други реално. Краси Янков е още млад и затова застанах зад Корнелия като мислих, че ще тръгнем да реорганизираме партията, че ще се случи нещо, защото тя сега се кичи с всички тези победи- на Румен Радев, на тези избори, но това не е така. В партията има много гнили ябълки”, призна той.

Гергов отрече да е посочвал Румен Радев като кандидат на соцпартията за президент.Румен Радев от някъде другаде го посочиха, но не е Русия. Категорично, като руски консул Ви го казвам. Не е Русия. Два, три пъти идва американския посланик, но не съм го питал. Може би трябва да попитате Корнелия, тя да Ви каже, но този човек, президентът, е лична кандидатура на Корнелия Нинова. Аз съм го подкрепил, защото го познавам, защото е достоен човек, защото той ще бъде добър президент”, каза още Гергов.

1 коментар

  1. Дочев каза:

    Какво се случва понякога. Храниш едно куче с отбрани мръвки десетилетия наред,кучето се угоява,става агресивно и посяга да хапи стопанина си.Тогава на злото куче му се променя живота.То незабавно е изхвърлено на улицата,като преди това е претърпяло кастрация.Ще продължи да лае,но повече няма да създава други кучета.Послужих си с алегория в този случай,но мислещите читатели разбраха намерението ми.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране