25.06.2017 | 17:03
ГЕРБ обвини президента в корупция за изтребителите „Грипен“
Цветанов предлага временна парламентарна комисия

Имаме вече достатъчно съмнения от изводите, които сме направили от открити източници, че президентът Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов на пресконференция. По думите му това е станало в период, в който още е нямало окончателно решение на служебното правителство.

„Искаме да проверим с парламентарните механизми, как се стигна до този извод, до това решение и дали действително има постъпила информация, която не е отработена и е дисквалифицирала един от участниците служебно“, коментира Цветанов. Той поясни, че ще имат пълно съдействие на всички тези, които са участвали в този процес и ще се отзоват на заседанията на Временната комисия за да се запознае с всички факти и резултатите от дейността по придобиване на нов боен самолет. Според него трябва да се покаже истината, за да се гарантира прозрачността.

„В никакъв случай няма да допуснем да има заиграване с националните интереси и със сигурността на страната“, заяви Цветанов. Той посочи, че ГЕРБ иска да разбере има ли оказан натиск, защо се е бързало с това решение. „Защо се направи този извод и защо беше декласиран един от участниците“, коментира Цветанов.

Ще предложим да се създаде временна комисия, която да се запознае с всички факти и резултатите от дейността по придобиване на нов боен самолет, заяви председателят на парламентарната Комисия по отбрана и народен представител от ГЕРБ ген. Константин Попов.

1 коментар

  1. Монев каза:

    Това е българския пенкилер,който прилича на стара машина,чиито основен механизъм е стоманена пружина.Почувствал се като ударен с парцал, след нечуваната победа на генерал Радев над даскалицата от с. Драгана плевенско на президентските избори,злопаметния Цветанов,си задейства заспалите сетива и с кухи компромати, тръгна да рови под краката на българския Президент избран от над два милиона почитатели.Пружината е навита,целта е ясна. Импийчмънт е единственото средство, с което ще овладеем цялата власт в държавата,са си казали Б.Б.и Цв.Цв. Когато Цветанов гостува по села и градове,актив от няколко калпака местно производство го посрещат,следват служебните усмивки,снимки за спомен и толкова.Никога не си е държал пръста върху „пулсът“ на обикновените сърца.Думата корупция изговорена от определени хора,е силна деформирана и затова си губи значението,ако се позамисли човек.Няма да ми стигне страницата,ако реша да се изразя по конкретно!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране