27.09.2017 | 15:30
ГЕРБ се покая за кмета на Хасково и обмислят оставката му
Аз нося отговорността, моя е грешката, че преди две години номинирах Добри Беливанов, каза Делян Добрев

Хасковският депутат от ГЕРБ Делян Добрев се покая за това, че е издигнал кандидатурата на кмета на Хасково Добри Беливанов, от когото местната организация на партията преди два дни се отрече.

Самокритиката на Добрев бе подкрепена и от втория човек в ГЕРБ. Цветан Цветанов днес обяви, че партията вече е оттеглила доверието си към хасковския градоначалник. И двамата днес обявиха, че още от първите си дни начело на общината Беливанов бил разочарование и не се справял с работата си. Признанието обаче идва цели две години след като кметът бе избран и не стана ясно защо от ГЕРБ досега са пазили в тайна кадровата си грешка.

Драматичният развой в средите на бойкоборисовата партия идва след като Беливанов обвини Добрев, който е бивш министър и довереник на премиера, че кадрува безцеремонно в общината му.

По-рано днес Елена Йончева от БСП на практика потвърди твърденията на разжалвания кмет и в тв участие изброи дълъг списък от роднини и приятели на Добрев, които са назначени на ключови позиции в общината на южния град. „Той изцяло се отклони от обещанията, които дадохме“, каза Цветанов по повод оттеглянето на доверието на партията от кмета.

Делян Добрев пък бе впечатляващо самокритичен: „Аз нося отговорността, моя е грешката, че преди две години номинирах Добри Беливанов“. Герберът заговори и за властови център, който не е бил в общината, намеквайки че кметът обслужва бизнес интереси.

Според Добрев заслугата на хасковският кмет била, че сменил светофара до театър „Иван Димов“ за 60 000 лева, а устройството се прочуло като „златния светофар“. От забележките на двамата се разбра още, че в Хасково имало проблеми със снегопочистването, че кметът не заел адекватна позиция по проблема с урана в града и ходел на екскурзии с местен бизнесмен. Освен това общината била пасивна по европроекти. „За искане на оставката на Беливанов ще водим разговар в централното ръководство на ГЕРБ. Не смятам, че трябва да го правим през медиите“, каза още Цветанов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране