19.09.2018 | 8:54
Грабители вързаха свещеника на Роженския манастир, задигнаха телефона му
Предполага се, че апашите са търсили скрити жълтици и ценности
Нагъл грабеж в Роженския манастир. Късно снощи шестима мъже са нахлули в светата обител, завързали единствения свещеник и започнали да копаят в стената на манастира с кирки и лопати. Предполага се, че апашите са търсили скрити жълтици и ценности. След като не открили нищо обаче крадците задигнали единствено телефона на свещеника.

Още преди няколко дни мъжете са разпознати на камерите, че са идвали и са проучвали кога манастирът затваря. Още тогава част от свещениците са се усъмнили в намеренията им. Снощи около 20.00 ч. отново дошли със същия въпрос. Когато свещеникът им отговорил, че затваря, те го повалили на земята и го завързали, уточни НТВ.

Двама души останали на входа на манастира, а останалите четирима влезли вътре. Все още не е ясно какво са търсили. Те изпочупили камерите, смятайки че по този начин унищожат видеозаписите. Свещеникът е добре, прегледан е в болница. През цялата нощ на място имаше екипи на полицията. Според местните хора крадците не са от района. Извършителите се издирват.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране