13.11.2017 | 19:41
Григор Димитров дебютира с победа сред най-добрите
Поставеният под №6 хасковлия срази световния №4 Доминик Тим (Ав) с 6:3, 5:7, 7:5

Тенисист №1 на България Григор Димитров постигна драматична победа в първия си мач от финалите на АТР в Лондон. В своя дебют в турнира на осемте най-добри през сезона поставеният под №6 хасковлия срази световния №4 Доминик Тим (Ав) с 6:3, 5:7, 7:5. Откриващият мач от група „Пийт Сампрас“ се игра пред пълните трибуни на 20-хилядната зала „О2 Арина“ и продължи почти 2 часа и половина.

В I сет Димитров доминираше изцяло срещу Тим и не допусна нито една точка за пробив. Същевременно нашият успя да вземе подаването на своя съперник веднъж и поведе в резултата за по-малко от 30 мин. Въпреки изключително колебливия си сервис (едва 47% вкарано първо подаване) Тим някак съумя да удържи всичките си геймове във втората част. Григор пък допусна срив в най-неподходящия момент и предаде подаването си в 12-ия гейм на нула.

Преломният момент настъпи в средата на III сет, когато Димитров направи пробив в 7-ия гейм и затвърди за 5:3. Тим взе следващото си подаване и дори направи рибрейк, но българинът нанесе унищожаващ удар с нов пробив на нула и този път не пропусна шанса да затвори мача на собствен сервис след 2,21 ч. игра.

За Григор това бе втора победа от общо четири мача срещу Тим и с нея той временно измести австриеца от 4-тото място в световната ранглиста. За това спомогна и снощната загуба на настоящия №5 в света Марин Чилич (Хър) с 4:6, 6:3, 4:6 срещу №3 Александър Зверев (Гер) в група „Борис Бекер“.

По-късно тази вечер е вторият двубой от групата на Димитров – между световния №1 Рафаел Надал (Исп) и №7 в схемата Давид Гофен (Бел).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране