29.03.2015 | 1:12
Григор с бърза победа в Маями
Следващият съперник на Димитров е 208-сантиметровият Джон Изнър

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се върна на победния път след категорична победа с 2:0 сета (6:2, 6:2) над Вашек Поспишил (Канада) във втория кръг на силния турнир от сериите „Мастърс 1000“ в Маями. След като в последните месеци Гришо играеше колебливо, а на моменти дори разочароващо, днес той показа ново лице.

Димитров демонстрира класата и стабилността, на която бяхме свикнали да се наслаждаваме през миналия сезон. Българинът бе изключително агресивен още от първите разигравания. Започна със самочувствие и дори на наяколко пъти игра сервис- воле на втори сервис. С лекота изкова два бързи пробива, които му гарантираха успеха в първия сет след 30 минути игра. Във втората част запази високото темпо на игра, както и страхотната вариативност на ударите и просто не остави шансове на противника.

Това бе трети сблъсък между Димитров и Поспишил и трета победа за българина. Благодарение на успеха, Гришо си осигури $31 670 от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста, а в третия кръг ще се изправи срещу  208-сантиметровия Джон Изнър (САЩ), който по-рано днес се справи с младока Андрей Рубльов (Русия) след 6:3, 6:4.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране