08.01.2015 | 9:49
Гриша Ганчев сам настоял да се гледа делото срещу него
Законът трябва да се спазва, а прокуратурата в момента го извращава, заяви Татяна Дончева

Делото срещу Гриша Ганчев се гледа по искане на самия Гриша Ганчев. Родната прокуратура изразява за пореден път своето перманентно, тенденциозно отношение. Гриша Ганчев иска делото му да се гледа. Но от делото е отделено нещо, за което е имало две години време да се съберат доказателства за ново дело. Не става дума за укриване на данъци в големи размери.

Това заяви пред Нова телевизия адвокатът на бизнесмена Татяна Дончева. „Ние не знаем какво пише в обвинителния акт, както и никой не знае. Но това, което прочетох във вестниците, не е това, което аз знам – като предявено от разследването. Обвинението срещу Ганчев е смехотворно и ще имате възможност да го видите в съда. Не смятам, че в момента Гриша Ганчев трябва да се обяснява в интервюта. Има правосъдие, елате и ще видите за какви данъци и заплахи става дума. Това, което искам да ви кажа е, че законът трябва да се спазва и че прокуратурата в момента го извращава“, бе категорична Дончева.

Помолена да коментира ситуацията у нас и в Европа след вчерашното терористично нападение в Париж, при което бяха убити 12 души и ранени 11, Дончева заяви:  “Ако нещата продължат по този начин в добрата „бяла“ Европа, ще се изострят. Тежко и горко на общества, които са принудени да живеят заедно. Тези общества, които наричаме „бели“, приемат малцинствата не като равни на себе си. И тези хора очевидно се чувстват отхвърлени. Тези хора от „белите“ общества очевидно смятат, че нещата стават с дресировка”.

„Тези различни хора на практика не са допуснати до нищо в тези „бели“ държави. Очевидно там службите за сигурност са много по-добри от нашите, по-научно снабдени, по-подготвени. Но когато трябва да съжителстваш с някого, който иска да те убие, няма служба за сигурност, която да регулира процеса. Затова смятам, че нещата трябва да се виждат в дълбочина“, подчерта Дончева.

Според нея българските служби за сигурност не просто не са подготвени за такъв вид заплаха, а дори за елементарно предизвикателство. „Ако нещо може да направи сегашното и следващото правителство, то е да събере последните мохикани, които да дадат разумен съвет какво може да се направи в кратка и дългосрочна перспектива. От една страна това е техническата част, другата – взаимодействието с партньорите ни. Но Цветлин Йовчев, Писанчев са абсолютно неподготвени“, заяви Дончева.

Тя бе категорична, че трябва да имаме предвид, че България е толкова малка страна, че може да се превърне в пионка на чужди интереси: „Не мисля, че България е пряка заплаха, някакъв дразнител. Да, можем бавно да решаваме въпроса с бежанците си. Да, имаше моменти, в които те бяха зле приети в отделни райони като прокажени. Не е оправдано, не е обосновано това“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране