03.06.2018 | 22:32
Гришо негодува от ранното отпадане

Григор Димитров (№5 в света) остана разочарован, че за пореден път не прескочи III кръг на „Ролан Гарос“. Българинът загуби от ветерана Фернандо Вердаско, след което призна, че има проблем в играта му, но още не може да разбере какъв е.

Поради тази причина хасковлията ще си вземе кратка почивка, преди да започне подготовка за сезона на трева. Ранното му отпадане в Париж обаче може да му коства няколко позиции в ранглистата. Реално от топ 10 само Гришо е приключил на Откритото първенство на Франция.

Тази седмица той може да бъде изпреварен от Хуан Мартин Дел Потро (Арж), Кевин Андерсон (РЮА), Давид Гофен (Бел) и Джон Иснър (САЩ). Във виртуалната ранглиста Гришо е четвърти, след като Марин Чилич (Хърв) има да защитава още 180 т.

„Обичам Париж, но вече ми омръзна да отпадам след първата седмица. Трябва да променя нещо, но не знам какво. Всичко, което направих на корта, изглеждаше правилно. Наистина изнервих се след загубата в първия сет срещу Вердаско, но това не е оправдание. Сега единствено искам да си взема почивка от тениса. Не знам дали за ден или пък за пет, но не искам да виждам ракета около мен“, заяви Димитров.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране