15.03.2018 | 0:01
И Борисов искал парламентът да разследва продажбата на ЕРП-то
Борисов отрече да е пречил на бизнеса на ЧЕЗ в България

Премиерът Бойко Борисов обяви, че подкрепя парламентарната анкетна комисия за ЧЕЗ. Според него разследването в Народното събрание щяло да изясни нещата и да спре манипулацията, че имал нещо общо със сделката между ЧЕЗ и „Инерком“ на Гинка Върбакова.

Борисов отрече да е пречил на бизнеса на ЧЕЗ в България. „Не сме пречили на никого, а сме искали ЕРП-тата да си спазват договорите и ангажиментите, вследствие на което сме им пращали проверки на всички. Има наказания, включително ДКЕВР е взимал отношения тогава, прокуратурата“, заяви премиерът пред министрите в началото на правителственото заседание. Речта му по тема извън дневния ред обаче бе предназначена явно за пресата, защото в същия момент вървяха протоколните снимки.

„Нека това да се занесе в парламента, да се покаже, така че тук не става въпрос за харесване и нехаресване, а за изпълняване на ангажименти“, настоя Борисов. Според него инвеститорите зад ЕРП-тата не са влагали достатъчно в електропреносната и разпределителна система, което им е ангажимент. Премиерът възложи на вицепремиера Томислав Дончев и министрите Владислав Горанов и Теменужка Петкова да направят „много ясен план и стратегия“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране