17.07.2017 | 20:55
Илияна Йотова във война с екипа на Радев и генерал Деси
Хората на президента не вземат вицето му в чужбина

Жесток скандал се завихря на „Дондуков” 2. Президентът Румен Радев е отказал на Илияна Йотова да я вземе с него на срещата на Г-20, която се проведе преди дни. От екипа на президента заявили, че вицепрезидентът няма нужда да участва във важните срещи и че за нея място не е предвидено.

Това може да се окаже началото на затишието пред буря и напрежението, което отдавна тлее между Радев и Йотова. Двамата почти не комуникират и единствено присъщата женска деликатност на бившето червено острие спасява институцията от тотален разрив и публично омаскаряване. Самият Радев и хората му обаче по никакъв начин не се стараят да поддържат нормална комуникация с вицепрезидентката, а точно обратното.

„На срещата на върха освен държавните глави присъстваха и вицепрезидентите, както и външните министри. Оказва се, че единствената, която не е била допусната, и то по неясни причини, е била Илияна Йотова”, коментират хора от протокола на „Дондуков” 2, които откакто на власт там е Радев, почти нямат работа. Причината е, че протоколът и публичните изяви на президента се ръководели от жена му Деси Радева, повече известна като генерал Деси.

„Това е истински скандал. Такова нещо не се е случвало досега. Плевнелиев и Попова може да не си говореха, но поне по отношение на официални визити спазваха протокола. Йотова знае откъде идва всичко това, но не може да се бори с вятъра”, коментират нашите източници в президентството.

Въпреки че не допусна Йотова да го придружи на Г-20, самият Радев също не взе дейно участие. Той не успя да направи нито една среща на високо ниво и никой не разбра какъв е резултатът от ходенето му там. Според хора от „Дондуков” 2, ако Йотова бе с него, Радев би имал по-голям шанс да се впише в обстановката, тъй като вицепрезидентът е позната на много световни лидери и е добре приемана от всички.

2 коментара

  1. свинска опашка каза:

    МИГ и вие сте като Близаджиите пишете неверни новини . Президента не е ходил на срещата на Г- 20 , а ходи в Полша на редовната сесия и за среща на страните членки на НАТО и за среща с Тръмп . На такива места се ходи по покана , същото е и на срещата на Г-20. Там се срещаха само и единствено двайсетте най-развити икономики . Ако смятате , че България е една от тях значи статията ви е верна . Това не е пловдивския панаир за да взема Радев
    заместника си . Освен това когато Президентът отсъства в чужбина като правило вицето стои в БГ-то. Капиш?

  2. Боже каза:

    Какво като е президент, трябва да спазва протокола! А жена му какво прави в президентството? Нямат ли си дом? Ще видите, че жена му ще го провали, нека я слуша, като е толкова ограничен!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране