22.03.2019 | 0:01
Интерпол вече не издирва съпругата и дъщерята на Цветан Василев
Централата на Интерпол е установила, че международните заповеди за арест са в нарушение на Правилника на организацията поради липсата на данни за престъпление

Интерпол е анулирал червените бюлетини за издирване на съпругата и дъщерята на собственика на фалиралата КТБ Цветан Василев – Антоанета и Радосвета, съобщи на сайта си бившият банкер. Той е главен обвиняем по делото за фалита на банката, което се гледа в Специализирания наказателен съд.

Василев посочва, че след разследване Централата на Интерпол е установила, че международните заповеди за арест са в нарушение на Правилника на организацията поради липсата на данни за престъпление. Решението е било взето на редовно заседание на Комисията за контрол на информацията към Централата на Интерпол през януари 2019 г., казва Василев. Той определя като репресия срещу семейството му обвиненията, повдигнати срещу съпругата му и дъщеря му, въз основа на които са били издадени бюлетините на Интерпол. Ексбанкерът намеква, че Интерпол разследва и законността на неговото издирване. До него били стигнали и новини, че се подготвят „нови изстъпления срещу семейството му“.

Антоанета и Радосвета Василеви са издирвани по искане на българската прокуратура, тъй като са обвинени в пране на пари, източени от КТБ. Преди месец разследването срещу тях е прехвърлено от Софийската градска прокуратура в Специализираната прокуратура. Вчера от прокуратурата потвърдиха, че имената им са свалени.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране