Зареждане

Напишете

ПОЛИТИКА

Искат оставката на Фандъкова заради разпадащи се улици

share

Организацията „Спаси София“ поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради разпадащите се столични улици и непрекъснатите ремонти, които се налага да се правят на наскоро реконструирани настилки. Конкретният повод за недоволство на формацията е силно напуканият от вторник вечерта булевард „Черни връх“. Той беше ремонтиран за над 7 млн. лв. преди по-малко от година и вече се цепи и разпада.

За 8-годишното ви управление може да се похвалите с похарчени милиарди, разпадащи се нови обекти и нито един истински решен проблем, коментират от „Спаси София“. Те заявяват, че вече няма смисъл да я призовават да търси гаранции и отговорност. „Отговорна сте вие – просто толкова си можете. Вие не се справяте като кмет и е време да отървете София чрез подаване на оставка. Най-малкото като знак на морал, извинение към софиянци и носене на отговорност след толкова много провали“, категорични са от неправителствената организация.

Междувременно кметицата се опита да се оправдае със силния валеж от вторник вечерта. Според нея след дъжда наноси и едрогабаритни отпадъци са запушили шахтата на кръстовището на бул. „Черни връх“ и ул. „Филип Кутев“. Получило се голямо налягане на водата, която избила, просмукала се е под асфалта и той се надигнал. До края на вчерашния ден мястото на пукнатината бе запълнена за сметка на инвеститора и движението бе възстановено. Обобщението било направено съвместно с представители на общината, „Софийска вода“ и „Метрополитен“.

„Въпросът не е в това ремонтът на ремонта да бъде поет от изпълнителя, проблемът е, че не трябва да се допуска да се стига до такива ситуации“, коментира за ДУМА лидерът на столичните социалисти и председател на групата съветници от БСП Калоян Паргов. Според него не само този случай, но и ситуацията около новите ремонти по бул. „Цариградско шосе“ са пример за политическа и управленска недалновидност. „Това бе първият голям ремонт на Бойко Борисов като кмет за 20 млн. лева. Впоследствие шосето се нагъна, а БСП поиска да се оправят вълните в рамките на гаранцията от 10 години на строителя“, припомни Паргов. Въпреки призивите на БСП и обещанията на Борисов, а после и на Фандъкова обаче бе изпуснат срокът на гаранцията. Вместо ремонтът да е безплатен, сега ще трябва да платим и 200 000 лева за ремонт, което е, меко казано, управленско безхаберие, коментира още Паргов.

споделяне в социални мрежи

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.