09.08.2017 | 0:01
Искат оставката на Фандъкова заради разпадащи се улици
Нуждата от ремонти на бул. "Цариградско шосе" е пример за политическа и управленска недалновидност, заяви лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов

Организацията “Спаси София” поиска оставката на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради разпадащите се столични улици и непрекъснатите ремонти, които се налага да се правят на наскоро реконструирани настилки. Конкретният повод за недоволство на формацията е силно напуканият от вторник вечерта булевард “Черни връх”. Той беше ремонтиран за над 7 млн. лв. преди по-малко от година и вече се цепи и разпада.

За 8-годишното ви управление може да се похвалите с похарчени милиарди, разпадащи се нови обекти и нито един истински решен проблем, коментират от “Спаси София”. Те заявяват, че вече няма смисъл да я призовават да търси гаранции и отговорност. “Отговорна сте вие – просто толкова си можете. Вие не се справяте като кмет и е време да отървете София чрез подаване на оставка. Най-малкото като знак на морал, извинение към софиянци и носене на отговорност след толкова много провали”, категорични са от неправителствената организация.

Междувременно кметицата се опита да се оправдае със силния валеж от вторник вечерта. Според нея след дъжда наноси и едрогабаритни отпадъци са запушили шахтата на кръстовището на бул. “Черни връх” и ул. “Филип Кутев”. Получило се голямо налягане на водата, която избила, просмукала се е под асфалта и той се надигнал. До края на вчерашния ден мястото на пукнатината бе запълнена за сметка на инвеститора и движението бе възстановено. Обобщението било направено съвместно с представители на общината, “Софийска вода” и “Метрополитен”.

“Въпросът не е в това ремонтът на ремонта да бъде поет от изпълнителя, проблемът е, че не трябва да се допуска да се стига до такива ситуации”, коментира за ДУМА лидерът на столичните социалисти и председател на групата съветници от БСП Калоян Паргов. Според него не само този случай, но и ситуацията около новите ремонти по бул. “Цариградско шосе” са пример за политическа и управленска недалновидност. “Това бе първият голям ремонт на Бойко Борисов като кмет за 20 млн. лева. Впоследствие шосето се нагъна, а БСП поиска да се оправят вълните в рамките на гаранцията от 10 години на строителя”, припомни Паргов. Въпреки призивите на БСП и обещанията на Борисов, а после и на Фандъкова обаче бе изпуснат срокът на гаранцията. Вместо ремонтът да е безплатен, сега ще трябва да платим и 200 000 лева за ремонт, което е, меко казано, управленско безхаберие, коментира още Паргов.

сподели бутон


loading...


loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране