25.02.2018 | 0:12
Иво Христов: Ако не беше социализмът, България щеше да е едно примитивно общество
Народният избраник, определил 80 % от българите за дебили, смята, че проблемите на комунизма се преекспонирали, а държавата тогава била „космическа сила”

Депутатът от „БСП за България” проф.Иво Христов представи снощи пред пълната зала „Компас” в Интерхотел „България” новата си книга „Пред пепелището на нестаналото българско общество”. Той бе гост на Дискусионния клуб на БСП в Бургас, а сред присъстващите в залата бяха депутати и куп важни фактори в социалистическата партия, припомня сайтът „Флагман“.Проф.Иво Христов, който се прочу, след като определи 80 % от българите за дебили, в Бургас е стигнал до интересно прозрение, става ясно от официалното съобщение, което изпратиха от пресцентъра на общинската структура на БСП.

„Ако не беше социализмът, България щеше да е едно примитивно общество, каквото беше до 1945 г. Днес удобно се забравя, че социалистическа България е била космическа страна, водеща в роботиката и биониката. Аз не съм апологет на социализма, а социален учен и като такъв виждам, че има своите тъмни страни. Преекспонирането им обаче се прави поради политическа конюнктура от политическа клиентела”, е казал с точен цитат от пресцентъра на червената партия депутатът.

По думите му генеалогията на сегашните управляващи, без изключения, има дебело „тъмночервено” минало. Проблемът на българската политическа върхушка е, че тя е дълбоко неиделогическа – хора, ръководени от примитивни инстинкти с цел да паразитират върху гърба на българското общество.

„Смяната на едни с други едва ли ще промени нещо, защото проблемът е системата, а конкретната персона е само нейна функция”, убеден е социалният учен.

Червените активисти са проявили и интерес относно визията му за България, но проф.Христов е отказал да прогнозира бъдещето с аргумента, че по същество „прогнозата е екстраполация на тенденции от настоящето в перспектива за по-добре или по-зле”. „Слава Богу, историята има особеното свойство да изненадва”, е казал проф. Иво Христов.

Проф. Иво Христов се е изненадал от пълната зала в Бургас, не очаквал тук да има толкова хора „които искат да четат книги и такива книги“.

Официалното съобщение, изпратено до медиите, започва с друг цитат на професора, който явно е останал изненадан от бургазлии. “Не съм очаквал, но съм приятно изненадан, че хората искат да четат и такива книги”, е казал в началото на срещата си проф.Иво Христов, депутатът смяташ голяма част от сънародниците си за „дебили“. В същото съобщение се разгръщат широко и други интересни прозрения на университетския преподавател.

Според него най-голямата драма на българското общество е „пълзящата социална аномия т.е. разпадът на социалните връзки, а не икономиката, здравеопазването и образованието, които са решими проблеми“.

Политиците пък обвинявали за всичко „лошия”, според проф.Христов социализъм. Но благодарение на него сме имали „топло” и „светло”. „Това е последната система, която се поддържа на средно техническо ниво. Когато си отидат тези, които я изградиха и които я поддържат, тогава ще видим”, убеден е депутатът.

2 коментара

  1. В каза:

    А ти щеше да пасеш кози, ако не се беше огъзил на комунистите!

  2. Димитър Йовчев каза:

    Иво Христов казва истината,но няма кой да го разбере! Гласът му е в пустиня,НЯМА народ,има МЪРША!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране