14.12.2017 | 0:01
Кабинетът пръсна още 700 млн. лева за ден
Министерството на отбраната получи близо 20 млн. лв. за ремонта на изтребителите МиГ-29

Повече от 700 млн. лева пръсна по различни ведомства и общини правителството на вчерашното си заседание. Най-много пари отиват за пътища – над 513 млн. лв. Капиталът на „Еко Антрацит“ ЕАД ще бъде увеличен със 120 млн. лева. С толкова се финансира и „Проектна компания нефтопровод Бургас-Александруполис БГ“ ЕАД.

Министерството на отбраната получи близо 20 млн. лв. за ремонта на изтребителите МиГ-29. МОН взима над 9 млн. лв. за компенсиране на безплатния транспорт на деца и ученици, които са останали без детски градини и училища в населеното си място. Министерства и трансфери към общини ще си поделят още 39,518 млн. лева.
14,5 млн. лв. отиват към Националния компенсационен жилищен фонд чрез подпомагане на бюджета на Министерството на финансите. МОСВ получава до 2 млн. лв.

Правосъдното министерство пък получава 60 100 лв. за обезщетения по споразумения за нарушени права на разглеждане и решаване в разумен срок на дела. Министерството на правосъдието получава допълнително и 662 000 лв. за изплащане на обезщетения по прекратяване на трудови и служебни правоотношения на служители в главните дирекции „Охрана“ и „Изпълнение на наказанията“. Други 12,1 млн. лв. се предоставят като трансфер по бюджета на съдебната власт за покриване на неизпълнението на приходната му част. Със средствата ще се обезпечи покриването на вече одобрените разходи по бюджета на съдебната власт. Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на МВР в размер на 8042 лв. за социални дейности.
България ще финансира 55 проекта на стойност 3 541 706 лв. в страните от Западните Балкани и от Източното партньорство, решиха министрите.

На община Брезово се отпускат 810 000 лв. за реставрация на къщата на полк. Владимир Серафимов и на Аджарската книжовна школа в село Свежен. За проучване, разкопки и реставрация на археологическия обект „Мисионис“ на община Търговище се предоставят 100 000 лв. Община Видин ще получи 3 млн. лв. за реставрация на общинския драматичен театър „Вида“ и сградата на ГПЧЕ „Йордан Радичков“. На община Сливен за ремонтни дейности по бул. „Хаджи Димитър“ в града се дават 1,8 млн. лв.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране