18.09.2016 | 15:21
Какво беше това снощи в столицата? (видео)
Масовото нощно каране на рокери завари... неподготвени голяма част от софиянци

Малко преди полунощ. Мощен рев по улиците на София. Стотици мотористи обикалят най-големите булеварди на столицата. В социалните мрежи много хора се възмущават от шума. Някои сайтове побързаха да „нагреят“ още малко със заглавия „Нещо става!“, „Извънредно в София!“ и т.н. А поводът за притеснението им дойде от „рева на мотори в близост до резиденция „Бояна“.

По-късно в социалните мрежи се появиха сигнали от различни точки на София, откъдето са минавали мотористите. Както отбелязват мнозина – „форсирайки и вдигайки невъобразим“ шум. Ето един от коментарите: “Значи пожелавам ви като си приспите детето и тъкмо си лягате доволно, цигански оркестър от тия сръбските с духовата мизика от по 10-12 човека поне да ви дойде до креватчето да дъни около час-два”.

Това, което София преживя снощи, се нарича Масово нощно каране. Организирано е от мотоклуба Sofia Riders за втора поредна година. Има официално разрешение от Столичната община и одобрен маршрут.

„Посветено е на загиналите братя и сестри“, се казва в страницата на събитието във фейсбук. “Да се разходим из София, да припомним, че ни има и че сме заедно и че не сме пътни хулигани. Както виждате, съвпада с празника на София, съвпада, то не, че съвпада, ами напротив – ние съвсем целенасочено го правим в деня, застъпваме деня, в който честваме загиналите и пострадалите мотоциклетисти. По този начин демонстрираме не само съпричастност, а че отдаваме сърцето си на мотоциклетизма”, коментира пред БНТ Александър Бакалов от Sofia Riders.

Мотористите се събраха на Околовръстния път в близост до резиденция „Бояна“. След което преминаха през „Младост“ и по Цариградско шосе навлязоха в центъра на града. От там минаха и през „Люлин“, след което по „Черни връх“ и Симеоновско шосе се отправиха обратно към Околовръстното.

Всички участници споделят, че преживяването е било невероятно. А Столичната община може да се постарае следващия път да информира предварително гражданите, за да не изпадат в шок, както се случи снощи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране