12.09.2019 | 12:32
Караянчева нападна Манолова за общи приказки
Шефката на парламента е сигурна, че Йорданка Фандъкова ще спечели местните избори в София

Председателят на парламента Цвета Караянчева се включи в предизборната кампания с реплики-критики към кандидата за кмет на София Мая Манолова. В интервю пред БНТ, цитирано от агенция „Фокус“ Караянчева обвини Манолова, че за разлика от действащия кмет Йорданка Фандъкова няма представа какво се случва в града през последните години и говори само общи приказки. Според Караянчева Манолова неоснователно напада и парламента.

„Не ѝ прави чест да говори по този начин, но тя вече влезе в предизборна кампания и виждаме каква кампания се очертава още от първите дни – общи приказки без конкретика по проблемите на София, защото тя няма представа какво се случва през последните години. Тя се изправя срещу един кандидат като г-жа Йорданка Фандъкова, която има изключителен опит и много ясна представа за бъдещето на София, защото това, което е направено за града, не е никак малко“, коментира Караянчева. Според нея парламентът е придвижил всички законодателни инициативи на Манолова като омбудсман, които били добри, но много от проектите не били припознати дори от опозицията.

Караянчева призова още  местните избори да не се свързват с управлението на страната, което е във възход. „Не бива да свързваме кметските избори с управлението в страната. Сигурна съм че г-жа Фандъкова ще покаже добър резултат и ГЕРБ ще спечели София. Управлението е стабилно. То е във възходяща позиция и икономическият ръст, инвестициите и дори заплатите се променят“, изтъкна Караянчева. Успех според нея ще имат и другите преиздигнати от ГЕРБ действащи кметове.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране