26.05.2016 | 19:46
Касим Дал за Местан: Не съм се срещал с него. Той е „Агент Павел“, как може да му имаш вяра?
Георги Първанов няма право да се кандидатира за президент

Защо са решили, че 35 секции в чужбина са достатъчни? Ние не трябва да гледаме за кого ще гласуват тези хора, а да им осигурим условия за гласуване. Говорят се тотални лъжи. Никога в Турция не са отваряни изборни секции в сладкарници и кафенета. Проблемът е с контрола. Нито една партия, освен една, не изпраща свои представители в Турция. Българската държава също не изпраща контролираща органи. Това важи не само за Турция, но и за Лондон, и за Париж. В секциите в България се извършват много повече нарушения, отколкото в чужбина. Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ Касим Дал, заместник-председател на НПСД.

Ако ДОСТ отговарят на всички закони и правила, защо да не ги регистрират? Никога не съм се срещал с Лютви Местан. Той беше служебно назначен за лидер на ДПС. Той е „Агент Павел“. Как може да му имаш вяра? Това за срещата го каза един депутат от ДПС и аз останах учуден. Изключено е да има обща кандидатура за президент между ДПС, ДОСТ и нас. Ние сме част от Реформаторския блок и работим за България. Не работим нито за едните, нито за другите. Идеята на НПСД е РБ да издигне свой кандидат или заедно с ГЕРБ да подкрепим единна дясна кандидатура. Ако Бойко Борисов се кандидатира за президент, защо да не го подкрепим? Той ще обедини дясното. Това е една идея. Не съм разговарял с него по този въпрос, уточни Дал.

Аз не съм юрист, но моето мнение е, че Георги Първанов не може да се кандидатира и не трябва да го прави, но той си знае. Преди години, когато бях част от ДПС, го подкрепихме. Сега не бих подкрепил Първанов. Почти не поддържам връзка с бивши колеги от ДПС. Не искам да им навредя. Те изпитват страх. До там са стигнали нещата. Следя от близо всичко, което се случва в българската политика. Реформите в България липсват. За това са и дрязгите в РБ. Реформата в съдебната система не върви и беше бламирана. Никъде не се случва нищо. Моделът „Кой“ продължава да действа. Сега с промените в Изборния кодекс има някакво задкулисие. Дават се някакви неща на Патриотичния фронт, за да може после те да подкрепят нещо друго. Много искахме да има бързи реформи, но нещата не се случват. Основна вина за това носи най-голямата управляваща партия. Аз съм убеден, че догодина ще има предсрочни парламентарни избори. Това ще е за добро. ГЕРБ не искат сега предсрочни избори, защото предстоят президентски. Нещата в този си вид в парламента, не могат да продължат, категоричен беше Касим Дал.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране