Зареждане

Напишете

ГАЛЕРИЯ

КОЙ превзема НЗОК! Спрягат скандалната Иванка Кръстева за шеф на касата

share

Едно от вероятните имена, спрягани шеф на касата, е Иванка Кръстева. Тя ще смени д-р Глинка Комитов, чиято оставка вчера парламентът прие. Кръстева бе подуправител на НЗОK от септември 2015 г. до 1 февруари т.г., когато Комитов я освободи от поста. Преди това бе съветник на бившия здравен министър д-р Петър Москов.

Кръстева е сестра на един от столичните прокурори Христо Динев, който е протеже на ДПС. С това запознати обясниха факта, че не градската, а главната прокуратура образува проверки срещу „неизвестен извършител“ за ваксините от бартера с Турция и последвалите действия на екипа на Москов.

Преди дни някои медии оповестиха, че евентуалният фаворит е проф. Камен Плочев, който е началник на Клиниката по инфекциозни болести във ВМА. Здравният министър Николай Петров бе шеф на ВМА. От екипа на болницата е и заместникът му, анестезиологът д-р Мирослав Ненков. На вчерашното извънредно заседание на здравната комисия бяха обсъдени правилата за избор на управител на НЗОК. Те остават непроменени.

бутони към социални мрежи

Етикети:

Остaвете коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.