06.07.2017 | 0:01
КОЙ превзема НЗОК! Спрягат скандалната Иванка Кръстева за шеф на касата
Тя е сестра на близкия до ДПС прокурор Христо Динев
Дума

Едно от вероятните имена, спрягани шеф на касата, е Иванка Кръстева. Тя ще смени д-р Глинка Комитов, чиято оставка вчера парламентът прие. Кръстева бе подуправител на НЗОK от септември 2015 г. до 1 февруари т.г., когато Комитов я освободи от поста. Преди това бе съветник на бившия здравен министър д-р Петър Москов.

Кръстева е сестра на един от столичните прокурори Христо Динев, който е протеже на ДПС. С това запознати обясниха факта, че не градската, а главната прокуратура образува проверки срещу „неизвестен извършител“ за ваксините от бартера с Турция и последвалите действия на екипа на Москов.

Преди дни някои медии оповестиха, че евентуалният фаворит е проф. Камен Плочев, който е началник на Клиниката по инфекциозни болести във ВМА. Здравният министър Николай Петров бе шеф на ВМА. От екипа на болницата е и заместникът му, анестезиологът д-р Мирослав Ненков. На вчерашното извънредно заседание на здравната комисия бяха обсъдени правилата за избор на управител на НЗОК. Те остават непроменени.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране