16.04.2018 | 11:25
Кола блъсна микробус и го обърна, 9 деца пострадаха
Причината за тежкия инцидент е спукана гума

Късно снощи в района на Велико Търново на пътя София-Варна е катастрофирал микробус, превозващ деца. Сигнал за пътен инцидент между лек автомобил и бус в района на военния завод до Лясковец е получен около 20:00 часа, информираха от полицията.

Бусът е бил блъснат странично от кола, управлявана от 20-годишен мъж от Горна Оряховица, предаде БНР. Предполага се, че тя е спукала гума. Говорителят на областната дирекция на МВР във Велико Търново Мариана Христова обясни, че на място веднага са били изпратени патрулни автомобили и линейки.

По първоначални данни катастрофата е станала заради изпреварване на две коли, като едната не успяла да премине в платното си и ударила странично микробуса, пълен с деца от Шумен, предаде Дарик радио. След удара бусът и влязъл в канавката и се обърнал.

За щастие, инцидентът е лек, 9 момичета от общо 12 деца в бус, имат само повърхностни охлузни рани. Те са били откарани в болница в Горна Оряховица, след което са били прибрани в Шумен. Алкохолните проби на двамата водачи, взети с дрегер, са отрицателни.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране