15.10.2017 | 11:41
Корнелия Нинова: Няма да подавам оставка, докато се изморя
Опозицията в БСП иска коалиция с ГЕРБ

„На пленума имаше няколко групи, като една от тях отдавна се обявява за сътрудничество с ГЕРБ, чуха се упреци защо нямаме договорки с ГЕРБ за квоти за държавни дружества и регулатори като КФН, да има и участие на БСП“ – това каза лидерът на левицата Корнелия Нинова в „Неделя 150“ във връзка със заседанието на Националния съвет, на което предложенията й минаха на косъм.

По думите й „това е големият въпрос – ние събираме ли се с ГЕРБ или го считаме за вредно, както мисли другата група“.

Нинова призна, че на заседанието е имало упреци спрямо нея, „че аз не съм най-умната, но това е въпрос на слух, какво ти говори народът, хората мислят, че всички политици са маскари“.

Тя разказа, че според въпросният опозиционен фланг в БСП „корупцията е явление само в десните партии, няма лява корупция, докато другата част от пленума счита, че корупция има навсякъде“.

В БСП съществува спор и за конгреса, „ние алтернатива ли сме на управлението, какво ще предложим за европредседателството, можем ли да предложим алтернативен бюджет“ – каза лидерът

„Другата група в партията казва, че не иска конгрес за политики, а конгрес , който да се занимава с устава и да върне старите положения. Бяха променени изискванията за депутатите, да не могат да са в парламента повече от 12 години, и за начина на избиране на председателя – отново на конгрес, а не на пленум“ – обяснява лидерът.

На исканията за оставка Корнелия Нинова заяви „ще остана и ще се боря за тези принципи, докато се изморя, тоест докато българските социалисти имат нужда от мен, няма да се изморя, но не защото част от елита на социалистите с ГЕРБ искат определени неща“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране