14.04.2018 | 20:22
Костов видя общ проблем на „Демократична България“
Зелените атакували частната собственост и частната инициатива

Новото политическо обединение „Демократична България“ е съставено от партии, част от които имат политически разминавания. Пример за това са ДСБ и „Зелените“. Това коментира бившият лидер на ДСБ Иван Костов, който сега е председател на Управителния съвет на „Център за Анализи и Управление на рискове“.

„Зелените“ атакуват точно концесиите, които ние сме дали. Атакуват частната собственост и частната инициатива. Като „Обединени патриоти“ са, където едните са с Кремъл, другите против. Политика все пак се прави с компромис“, коментира Костов пред Дарик радио.

Обединението между „Да, България“, ДСБ и „Зелените“ беше обявено официално пред няколко дни, като така се създаде „Демократична България“. В декларацията на новия политически играч бе заявено, че трите партии обединяват своите сили, за да изградят „управленска алтернатива“. Алтернативата трябва да осигури „благосъстояние и качество на живот на българските граждани“, „конкурентна икономика и ускорен икономически растеж“ и „устойчиво управление на природните ресурси“.

Според Костов с позицията си да не изгони нито един руски дипломат в знак на солидарност с Великобритания, която обвини Русия за отравянето на двойния агент Сергей Скрипал, България може само да отдалечи страната от влизането в Шенген и в еврозоната.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране