09.10.2019 | 22:09
Кралев за треньора на починалия боксьор: Знаел е за измамата
Това е криминална проява, каза спортният министър

Красен Кралев разпореди отнемането на лиценза на боксовия мениджър Венцислав Георгиев, който беше и треньор на починалия в Албания състезател Борис Станчов. Спортният министър разкри, че Георгиев е бил наясно с криминалната проява с подмяната на самоличността на боксьора.

Както е известно, Станчов участва на гала вечер в Шкодра (Албания) с чужда самоличност – тази на братовчед му Исус Величков, а след мача почина.

„Това е криминална проява. Аз не мога да правя разследване, отговорните институции се занимават с това. Но е ясно, че в случая има тежка криминална проява – кражбата на чужда самоличност“, коментира Кралев при гостуването в bTV.

„Венцислав Георгиев няма как да не е знаел, след като той го е регистрирал. Трябва да се установи и дали има замесено медицинско лице. Много е важна експертизата на кръвта, която трябва да дойде от Албания, за да се установи дали са използвани някакви медикаменти“, каза спортният министър.

„Огромният проблем е при Венцислав Георгиев, който участва в тази измама. Този човек категорично е замесен, знаел е какво се случва. Той е регистрирал боксьора в Българския професионален боксов съюз. Взели сме мерки, лицензът му ще бъде отнет“, добави Красен Кралев.

„Братовчедът на Борис Станчов – Исус Величков, е другият замесен, тъй като дава съзнателно личните си документи“, подчерта спортният министър.

Loading...
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране