04.12.2016 | 0:01
Кубрат Пулев прегази Самуел Питър, гледа към световната титла
Българинът излезе в "Арена Армеец" с ямурлук и гайди, спечели поредния си пояс

Кубрат Пулев прегази Самуел Питър само за три рунда и грабна интерконтиненталния пояс на Световната боксова асоциация. Пред 12 000 фанатизирани фенове в „Арена Армеец“ българинът действаше като машина срещу Нигерийския кошмар. Съперникът му бе принуден да се откаже заради контузия на ръката, а още преди това от лицето му се лееше кръв.

Благодарение на успеха си – първи на домашна сцена, Пулев скоро ще бъде обявен за официален претендент за световната титла на Международната боксова федерация (IBF). В момента тя е притежание на британеца Антъни Джоша, който след няколко дни ще я защитава срещу Ерик Молина.

Кобрата излезе на ринга под съпровода на гайди, както и на съвременен аранжимент на народната песен „Притури се планината“. Вместо с халат той бе загърнат с ямурлук. Зрителите го посрещнаха с мощни скандирания „Българи юнаци“, а след това пяха с цяло гърло националния химн.

Макар да е бивш световен шампион, Питър напълно оправдаочакванията на букмейкърите и изглеждаше безпомощен на ринга. Нигериецът, който се състезава под американски флаг, получи серия тежки удари – най-вече ляв прав, запазената марка на Пулев. Той опита да отговори с гръмотевични крошета, които обаче така и не попаднаха в целта.

В края на третия рунд Питър направи болезнена гримаса и се хвана за лакътя на дясната ръка. А след това отказа да излезе за четвъртата част, което означаваше само едно – Кубрат отново ще опита да се качи на върха. През 2014 г. при първата си атака на световната титла той допусна единствената си загуба в кариерата – срещу Владимир Кличко. А днешният му успех е под №24.

Триумфът за България е пълен – по-рано същата вечер Тервел Пулев дебютира с победа на професионалния ринг. Той нокаутира в третия рунд хърватина Томислав Рудан.
Двамата братя бяха подкрепяни от половинките си – Андреа и Диана Ненова, както и от своите сестри.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране