01.09.2015 | 18:52
„Левски“ рекетира „Виваком“ за 18 млн.
Зад рекета стояли Александър Ангелов и Иво Тонев, подбудителят е Пеевски

18 милиона да се преведат от „Виваком“ към ФК „Левски“. За тази сума е натискано безмилостно ръководството на мобилния оператор в лицето на Атанас Добрев и борда на компанията. Зад рекета стояли двама от сегашните собственици на „сините“ Александър Ангелов и Иво Тонев.

Истинските подбудители обаче били депутатът от ДПС Делян Пеевски и братът на бившия финансов министър от кабинета „Сакскобургготски“ Милен Велчев – Георги Велчев. Натискът за пари започнал с искане за 1,5 млн лв спонсорство. След това сумата нарастнала до 5 и 7 млн, за да достигне космическите 18 милиона, твърди „Фрог“.

Георги Велчев е член на УС на „Виваком“ и представлява интересите на руския съсобственик ВТБ банк. Запознати обаче твърдят, че ръководството на руската банка не е уведомено за щедрите милиони, които някой се опитва да отклони от „Виваком“ в посока Герена. Затова служители изпратили писмо до двамата заместници на институцията Юрий Соловьов и Василий Титов, както и до президента на Надзорния съвет Андрей Костин.

България е в ресора на Юрий Алексеевич Соловьов и именно той ще се занимае с проверката ни сигнала. Соловьов е възпитаник на London Business School и е работил в Bank Lehman Brothers и Deutsche Bank преди да премине в ВТБ. Според Форбс е един от най-изявените банкери в света. Част е от Споциалния кадрови резерв на президента Владимир Путин. Според служителите, положението във „Виваком“ било много тревожно, а Георги Велчев не информирал централата и Соловьов за опитите на съмнителни лица от кръга #Кой да се докопат до дружеството и да го източват зад гърба на ръководтвото на ВТБ. Това будело съмнение за участие на самите братя Велчеви в потайната завера. За случващото се във „Виваком“ бил уведомен и човек от руското посолство в София, който имал пряка връзка с шефовете на ВТБ.

18-те милиона се искали наведнъж и веднага, което навежда на мисълта, че голяма част от сумата ще отидат в нечии джобове, а не за „отбора на народа“, наричан вече от някои фенове „Леевски“.
Източването на въпросните милиони било само част от плана за заграбване активите на „Виваком“ без знанието на мажоритарните собственици. Най-неприятното в случая е, че всички тези комбинации и дъри слухове влияят на отбора и „сините“ вместо успехи, жънат скандали и свличане надолу. Защото алчността, далаверите и политиката изместиха спорта, твърят верни привърженици на отбора.

1 коментар

  1. jultury каза:

    ei maika wi da eba psevdo jurnalistcheta da eba umrete v adski muki

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране