23.05.2016 | 5:22
„Левски“ загуби с 0:1 от „Славия“ на Герена
"Лудогорец" си вгорчи честванията за титлата след 0:2 от "Берое"

Новоназначеният треньор на „Левски“ Любо Петрович претърпя загуба при завръщането си начело на тима – 0:1 в домакинството срещу „Славия“ от 35-ия, предпоследен кръг на А група.

Попадението за „белите“ вкара Борислав Балджийски в даденото от съдията продължение на мача. „Славия“ преди това имаше и възможност за още голове, но в 14-ата мин. Калоян Кръстев улучи дясната греда, а в 65-ата Емил Стоев изпусна от 1 метър. За „Левски“ пропуски направиха Радослав Цонев и Роман Прохазка. С успеха „Славия“ заема 4-о място с 46 т. и продължава да се надява на класиране за Лига Европа, което обаче ще се случи, ако ЦСКА спечели във вторник Купата на България във финала срещу „Монтана“. „Червените“ имат наказание за евротурнирите, което дава автоматично квота на 4-ия в А група.

Шансове за 4-ата позиция има и „Локомотив“ (Пд), който също е с 46 т., след като победи с 2:1 като домакин „Черно море“. В последния кръг пловдивчани гостуват срещу спасилия се от изпадане „Пирин“, а „Славия“ приема „Монтана“, който е сигурен за бараж срещу втория от Б група.

В същото време „Лудогорец“ загуби с 0:2 домакинството си срещу „Берое“, след което бе награждаването на разградчани с петата им поредна шампионска титла. Головете за старозагорци вкараха още преди почивката защитниците Емин Ахмед в 11-ата и Венцислав Василев в 35-ата мин. По този начин „Берое“ събра 50 т. и си гарантира третото място, и участие в Лига Европа. „Левски“ е твърдо втори с 56 т., преди да гостува в последния кръг точно срещу „Берое“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране