23.05.2015 | 21:11
Литекс“ обърна Лудогорец от 0:2 до 4:2
ЦСКА завърши 1:1 с "Локомотив" (Сф) и изгуби шансове за Лига Европа
Снимка: Литекс

„Литекс“ постигна впечатляваща победа с 4:2 в домакинството срещу шампиона „Лудогорец“ в мач от първата шестица на 31-ия кръг в А група и остана в битката за квотите за Лига Европа.

Гостите от Разград поведоха с два гола до почивката чрез Върджил Мисиджан в 6-ата и Марселиньо в 45-ата мин. Ловчанлии обаче направиха обрат в резултата, за което основна роля изигра американският нападател Бьорн Маарс Йонсен, който отбеляза хеттрик (65, 69, 90). Преди него от дузпа в 49-ата мин. беше точен португалецът Пауло Регула, като отново Йонсен изработи нарушението.

В друг мач от първата шестица „Локомотив“ (Сф) завърши 1:1 като домакин срещу ЦСКА. В 78-ата мин. бившият футболист на „червените“ Емил Гъргоров откри резултата с красив гол, но в 89-ата мин. Маркиньос, който пък до миналото лято бе в „Локомотив“, изравни. ЦСКА игра от 62-ата мин. с човек по-малко, след като черногорецът Стефан Николич получи червен картон за посягане без топка срещу Евертон Джилио-Том. ЦСКА продължава да няма победа в официален мач тази година. С този резултат също така „червените“ изгубиха и на теория шансове за се класират за Лига Европа.

„Берое“ пък остана на второ място в класирането, след като спечели с 2:1 у дома срещу „Ботев“ (Пд) в т.нар. „Дерби на Тракия“. Гостите от Пловдив поведоха чрез Лазар Марин в 53-ата мин., но централният нападател на старозагорци Жуниор Мапуку вкара два гола за 5 минути – 55 и 60-ата, което беше достатъчно за победата на тима му.

В последния кръг на 31 май „Берое“ (54 т.) гостува срещу „Лудогорец“ (62 т.), третият в класирането „Литекс“ (54 т.) излиза срещу ЦСКА (49 т.) в София, а четвъртият – „Локомотив“ (52 т.) отива в Пловдив срещу „Ботев“ (42 т.).

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране